Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nysse luopuu kausilippujen yölisästä – lähimaksuun tulee hintakatto

Helmikuu tuo Nyssen maksukäytäntöihin muutoksia. Yölisä poistuu kaikista matkakortille ladattavista kausilipuista helmikuun alusta ja lisäksi lähimaksuun tulee uusi vuorokauden kattohinnoittelu.

Tällä hetkellä matkakortille ladatulla kausilipulla (30, 90 ja 360 vuorokautta) matkustavalta peritään yölisä kello 00.00–4.40. Opiskelijoiden 30 vuorokauden kausilipusta yölisä poistettiin samalla, kun lippu siirtyi Nysse Mobiiliin. Muutoksen myötä kaikki kausiliput toimivat nyt samalla periaatteella, mikä mahdollistaa myöhemmin kaikkien kausilippujen myymisen Nysse Mobiilissa.

Yölisä pitää edelleen maksaa matkakortin arvolipulla, mobiilikertalipulla ja lähimaksulla. Busseissa yölisän voi maksaa 5. kesäkuuta asti myös käteisellä, jos matkakortilla ei ole riittävästi saldoa maksun veloittamiseksi tai asiakas ostaa kertalipun käteisellä.

Helmikuun alusta lähimaksuun tulee uusi ominaisuus, 24 tunnin hintakatto. Vaikka lähimaksua käyttäisi vuorokauden aikana kuinka paljon tahansa, maksua kertyy enintään hintakaton verran. Lopullinen hinta määräytyy matkoilla käytettyjen vyöhykkeiden mukaan.

Kun maksamiseen käyttää aina samaa lähimaksuvälinettä, esimerkiksi pankkikorttia tai mobiililaitetta, jokainen leimaus lippulaitteella kerryttää hintakattoa. Kun vuorokauden aikana maksettujen matkojen hinta saavuttaa hintakaton, asiakas matkustaa käytännössä loppuvuorokauden ilmaiseksi.

Hintakattomalli on myös syy sille, että lähimaksulla voi maksaa vain omia matkoja. Jos oman matkan lisäksi haluaa maksaa myös mukanaan matkustavan toisen henkilön lipun tai esimerkiksi kertamaksun polkupyörän kuljettamisesta, vaihtoehtoina ovat toinen lähimaksuväline, mobiililippu ja matkakortille ladatut lipputuotteet.

Käytössä on edelleen myös kertalipun kaltainen 90 minuutin hintakatto. Järjestelmä laskee veloituksen asiakkaan kannalta aina edullisimman vaihtoehdon mukaan, aluksi 90 minuutin, sen jälkeen 24 tunnin aikana tehdyistä matkoista.