Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere peruu terveystarkastuksia ja vähentää avokuntoutusta – Päiväperhon kohtaamispaikka ja päiväkeskukset kiinni

Tampereen kaupunki vähentää tilapäisesti kiireetöntä hoitoa ja ennaltaehkäiseviä palveluita. Näistä palveluista siirtyy työntekijöitä sairaalaosastoille sekä kotihoitoon ja asumispalveluihin, joissa on koronatilanteen vuoksi henkilöstövajausta.

Ikäihmisten päiväkeskustoiminta jää tauolle tämän viikon aikana. Asiakkaille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti. Pohjolan päiväkeskus on kuitenkin auki niitä päiväkeskusasiakkaita varten, joiden kotona on esteelliset pesutilat tai niitä ei ole lainkaan.

Aikuisten terveystarkastuksissa ja avokuntoutuksessa toimintaa supistetaan. Osa terveystarkastukseen tai fysioterapeutille varatuista ajoista joudutaan perumaan. Terveyspalveluista soitetaan tai lähetetään kirje niille asiakkaille, joiden aika peruuntuu.

Perhetukikeskus Päiväperhon kohtaamispaikka on kiinni tilapäisesti tästä päivästä lähtien.

Myös kehittämishankkeista siirtyy hoitoalan koulutuksen omaavia työntekijöitä avuksi sairaalaosastoille.

Tampereen kaupunki on varautunut turvaamaan kriittiset palvelut ja vähentämään kiireetöntä hoitoa muistakin yksiköistä, jos koronatilanne yhä vaikeutuu ja henkilöstöä on paljon yhtä aikaa pois koronan vuoksi.

Juttua muokattu 25.1.2022: Tarkennettu otsikkoa. Ainoastaan Päiväperhon kohtaamispaikka on tilapäisesti kiinni. Päiväperhon lasten- ja äitiysneuvola sekä osastohoito jatkavat toimintaansa.