Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensin tietokoneen ruudulla, sitten Taysin aulassa ja lopulta virastotalon edessä – Anna-Kaisa Ikonen sai painaa vaali-iltana tukka putkella

Toinen aluevaalien pirkanmaalaisista ääniharavista, Anna-Kaisa Ikonen (kok.) vietti sunnuntaina vauhdikkaan illan. Kello oli 19.30, kun Aleksi Jäntti (kok.) katseli kollegaansa läppärin ruudulta. Yhdeksän jälkeen Lauri Lyly (sd.) katseli Ikosta televisiolähetyksessä.

Hieman yli kello 22 Ikonen oli livenä Keskusvirastotalon edessä.

– Näin se meni: ensin olin mukana puolueen valtakunnallisessa vaalilähetyksessä, sitten olin Taysilla Ylen haastattelussa ja nyt olen täällä, välissä puhelin on soinut tietysti koko ajan. Voi sanoa, että aika vauhdikas ilta, Ikonen kuvailee.

Ja historiallinen myös, senkin pormestari tiedostaa.

– Olemme luomassa kokonaan uutta aluetta, mutta sitten myös nämä vaalit ovat sinällään ihan historiallinen asia. Historiallisuutta lisää tietysti se, että korona on rajoittanut vaalivalvojaisiakin melkoisesti, Ikonen miettii.

– Tämä on valtavan kokoinen uudistus, ja neuvoteltavaa on paljon. Luomme kokonaan uuden, yli puolen miljoonan asukkaan kokoisen alueen, jossa henkilöstöä, sopimuksia ja rahaa siirtyy teknisesti yksiköstä toiseen. Muuttujia on paljon. Haluaisin, että emme tee pelkkää hallinnon siirtoa, vaan siinä samalla pohdimme uusia toimintamalleja. Mikään helppo asia hyvinvointialueen luominen ei ole, Ikonen sanoo.

Niin Ikosesta kuin toisaalta Lauri Lylystä pohdittiin vaalivalvojaisissa illan aikana sitä, ovatko kumpikaan menettäneet malttiaan oikeastaan koskaan.

Muistaako Ikonen itse, koska viimeksi olisi käämi kärähtänyt politiikan pelikentillä?

– Ei kyllä heti tule mieleen! Kuvaus sopii myös Lauriin, me olemme molemmat yhteistyön rakentajia. Olen yrittänyt ajatella sillä tavalla, että rakentamisella ja yhteistyökyvyllä saadaan asioita parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin, Ikonen kuvailee.