Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kalervo Kummola otti nokoset ennen vaali-iltaa ja tuli toimistolle seuraamaan voittoa ennakkoäänissä – Enemmänkin olisi voinut tulla, sanoi Kale

Tunnelma kokoomuksen piiritoimistolla Tampereella oli hetkeä ennen ennakkoäänten julkistamista hyvin ainutlaatuinen, jos ajatellaan suomalaisten vaalivalvojaisten pitkää ja kiihkeää historiaa. Hetken aikaa tilanne oli se, että lehtikuvaajia oli paikan päälle enemmän kuin aluevaaliehdokkaita. Aleksi Jäntti katseli toimistolla läppärin ruudulta Anna-Kaisa Ikosen puheenvuoroa.

Sitten toiminnanjohtaja Jari Porraslampi havahtui summerin soittoon. Kohta ovesta astui sisälle tuttu mies, Kalervo Kummola. Kummolaa ei aluevaalien asetelma ainakaan etukäteen jännittänyt.

– Piti ottaa pieni huili ennen kuin lähdin toimistolle. Kuuden jälkeen menin päiväunille ja ehdin nukkua siinä puolen tunnin unet, Kalervo pohjusti.

Tasan iltakahdeksalta tulleet ennakkoäänet kertoivat siitä, että kokoomus olisi marssimassa vaalivoittoa kohti Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Kummola ja Jäntti löysivät hetken aikaa kelattuaan omatkin nimensä läpimenijöiden listalta, eivät ihan puolueen kärkipäästä mutta pääasia on valituksi tuleminen.

– Enemmänkin olisi voinut tulla (ääniä). Tärkeintä tässä oli kuitenkin tulla valituksi ja ennen kaikkea se, että puolue ottaa vaalivoiton, sanoi Kummola.

– Vähän samoja ajatuksia kuin Kalervolla. Enemmän olisi voinut tulla ääniä, mutta toisaalta kampanjakin oli tällä kertaa maltillista laatua. Tärkeintä oli tulla valituksi, Jäntti säesti.