Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmossija perussuomalaisten tähtäimessä Pirkanmaalla – "Me olemme täysin uuden asian edessä"

Perussuomalaisten Lassi Kaleva ja Antti Moisander odottivat innostuneena aluevaalien tulosta Tampereen keskustassa noin pari tuntia ennen kuin ennakkoäänten tulos tulee julki. Kumpikaan ei odota puolueelta maakunnan ykköspuolueen sijoitusta, mutta kolmossija voisi olla mukava saavutus.

– Yli kymmenen paikkaa ja kolmanneksi suurin puolue, sanoo Moisander.

– Kymmenestä kolmeentoista paikkaan, säestää Kaleva.

Kaleva pitää vaaleja erittäin tärkeänä yhteiskunnan kannalta.

– Me olemme täysin uuden asian edessä, ja tulevat hyvinvointialueet ja niiden toiminta määritellään kauden alussa vuosikymmenten ajaksi eteenpäin. Meillä on ollut erittäin hyvä ehdokaskaarti, jotka ymmärtävät näiden vaalien tärkeyden. Uskoisin, että nyt kun äänestysaktiivisuus on nousemassa korkeammaksi kuin ajateltiin niin sitä parempi se on meidän kannaltamme, Kaleva sanoo.

Antti Moisander esittää vaaleihin liittyen kritiikkiäkin.

– Sen verran vaalijärjestelmää pitää kritisoida, että nyt ei auteta aktiivisuutta ollenkaan kun ennakkoäänestysaika on yksi viikko kun kuntavaaleissa se oli kaksi viikkoa, vaikka tässä on samanlainen koronatilanne nytkin kuin mitä silloin oli. Perussuomalaisten osalta olen tyytyväinen siihen, että jokaisesta kunnasta saatiin vähintään yksi ehdokas. Halutessaan voi äänestää oman kylän naista tai miestä, sanoo Antti Moisander.