Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen taloushallinnon assistentti lähtee Pekingiin ja kantaa yllättävällä tavalla osansa Suomen mitalitoiveista – "On tietysti selvää, että siihen materiaaliin pitää tutustua tarkasti"

Alkuvuosi on ollut tamperelaisen Maaret Pajunojan, 31, elämässä erikoislaatuinen. Imatran SM-hiihdoissa napsahti tilille ensimmäinen henkilökohtainen mitali naisten sprintissä.

Lisää seuraa helmikuussa, kun Pajunoja matkustaa Pekingin olympialaisiin suksimerkki Madshusin testaajaksi. Pajunoja vastaa arvokisoissa muun muassa seurakaverinsa ja hyvän ystävänsä Krista Pärmäkosken suksihuollosta. Pajunoja työskentelee taloushallintoyrityksessä ja harjoittelee itse, usein kahdesti päivässä.

– Lenkki aamulla, sitten töihin ja uusi lenkki töiden jälkeen. Siinä kuluu päivä mukavasti eikä vapaa-ajan ongelmia ole.

Alkaneelle kaudelle aikaa piti toki jo säännöstellä. Vuotta aiemmin Pajunoja oli mukana Tour De Skillä, nyt hän totesi jo kesällä ettei se ole kalenterinhallinnan kannalta järkevää.

– Ja nyt on tietysti olympiakausi. En ole ollut aiemmin mukana olympialaisissa, enkä ole käynyt aiemmin Kiinassakaan. Kone lähtee Pekingiin kuukauden vaihteessa, ja sitä ennen on aika paljon materiaalia johon pitää tutustua.

– On tietysti selvää, että siihen materiaaliin pitää tutustua tarkasti. Koronarajoitukset asettavat maassa aika tiukat reunaehdot moniin asioihin.

Myös rokotusten on syytä olla kunnossa ennen Kiinaan lähtöä. Rokottamattomat maahantulijat asetetaan kolmen viikon sisäkaranteeniin. Pajunoja ei tiedä, mikä käytäntö on rokotettujen osalta, mutta hän odottaa pääsevänsä saman tien töihin kun maahan saapuu.

– Jos ajatellaan vaikka Kristan osalta, niin mukaan lähtee jokseenkin koko kalusto.

Toimintaan käydään jo nopeasti, sillä esimerkiksi naisten yhdistelmähiihto on luvassa lauantaina 5. helmikuuta ja naisten viesti tästä viikkoa myöhemmin. Myös parisprintistä on odotuksia: kilpailumuoto käydään nyt perinteisellä, ja keskiviikkona 16. helmikuuta menestysmahdollisuudet ovat olemassa.

– Itse olen hiihtänyt Pekingin sprinttiradan virtuaalisena hiihtomatolla Jyväskylässä. Siellä on paljon pitkiä, mutta hiihdettäviä nousuja, Pajunoja kertoo tulevasta.