Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Työväen Teatteri peruu esityksiä ja siirtää neljä ensi-iltaa syksyyn – "Menetämme miljoonan verran lipputuloja"

Koronarajoitusten jatkuminen aiheuttaa Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistoon merkittäviä muutoksia. Kaikki esitykset perutaan 20. helmikuuta asti. Neljä keväälle suunniteltua ensi-iltaa siirtyy syksyyn ja kaksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Syksylle siirtyvät Suuren näyttämön musikaali Come From Away, Eino Salmelaisen näyttämön Berliinin taivaan alla ja Vanhempainilta sekä Kellariteatterin Action Hero. Yhteistuotannoille Lehman-trilogia ja Tunnit, viikot, kuukaudet etsitään uutta ajankohtaa.

Come From Away -musikaalista ja elokuvaklassikkoon perustuvasta näytelmästä Berliinin taivaan alla järjestetään keväällä ennakkoesityksiä. Ennakkoesitykset ovat maalis-huhtikuussa.

Loppuunvaratusta Kinky Boots -musikaalista järjestetään lisäesityksiä keväälle. Huhtikuussa ensi-iltansa saava Kuolemantanssi voidaan toteuttaa suunnitellusti, sen ensi-ilta on 6. huhtikuuta. Ohjelmistomuutokset eivät vaikuta myöskään syksyn uutuusmusikaalin Momentum 1900 ensi-iltaan, joka on 7. syyskuuta.

TTT:n kevään esityskalenteria päivitetään parhaillaan, ja kevään esitykset saataneen myyntiin ensi viikon alussa.

Rajoitukset aiheuttavat teatterille noin miljoonan euron tulonmenetyksen.

– Kaksi viikkoa kerrallaan lusikalla annosteltavat rajoitukset estävät kaiken järkevän suunnittelun, ja tuottavat turhaan jatkuvaa säätöä katsojille. Erityisen kirvelevää tämä on niille katsojille, jotka olivat vielä eilen tulossa viikonlopun esityksiin. Harkitsimme monen muun teatterin tekemää koko helmikuun omaehtoista sulkua, mutta päätimme uskoa hallituksen lupaamiin helmikuun puolivälin jälkeisiin helpotuksiin, sanoo teatterinjohtaja Otso Kautto tiedotteessa

– Monet näytökset on loppuunvarattu ja alkuvuoden myynti oli lupaavaa. Rajoitusten vuoksi menetämme noin miljoonan verran lipputuloja. Mieluummin myisimme lippuja kuin olisimme ylimääräisten avustusten varassa.