Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotuksen saa Tampereella ilman ajanvarausta nyt myös viisivuotias – kaupunki toivottaa koko perheen rokotukselle

Tampereen kaupunki on laajentanut 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia niin, että niitä annetaan nyt myös ilman ajanvarausta. Kaupunki tiedotti asiasta torstai-iltana.

– Hatanpään koronarokotusyksikköön rokotukseen voi nyt tulla vaikka koko perhe yhtä aikaa, sillä siellä annetaan koronarokotuksia ilman ajanvarausta kaikille yli 5-vuotiaille joka päivä kello 8–18, kaupunki tiedottaa.

Ajanvarauksella 5–11-vuotiaille tamperelaisille lapsille annetaan rokotuksia Hatanpään koronarokotusyksikön lisäksi Pohjois-Hervannan, Takahuhdin ja Tesoman koulun liikuntasalissa, joissa rokotetaan vain 5–11-vuotiaita. Ajan voi varata mihin tahansa lasten rokotuspaikkaan riippumatta siitä, missä päin Tamperetta lapsi asuu.

Huoltaja voi varata ajan lapselle verkossa tai puhelimitse. Verkossa aika varataan Sähköiset terveyspalvelut -sivustolla Suomi.fi-valtuuksia hyödyntämällä. Verkkoasioinnin yleisohjeen löydät kouluterveydenhuollon verkkosivuilta. Ohje koskee myös alle kouluikäisiä. Puhelimitse ajan voi varata soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22 välisenä aikana).

Jos lapsi on sairastanut koronainfektion, rokotus voidaan antaa aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua sairastamisesta. Sairastetuksi taudiksi katsotaan myös kotitestin positiivinen tulos. Ulkopaikkakuntalaiset lapset saavat koronarokotuksen omasta kunnastaan.