Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Teatterin sulku jatkuu ainakin kuukauden – Piinaa ei enää nähdä, Liekki siirtyy syksyyn

Tampereen Teatteri on päättänyt perua kaikki esitykset 23. helmikuuta saakka.

– Toivomme kovasti, että koronatilanne rauhoittuu ja rajoitustoimia puretaan jo helmikuussa, jotta voisimme järjestää Huomenna hän tulee ensi-illan suunnitellusti 24. helmikuuta ja myös paljon odotettu Niskavuoren Heta pääsisi palaamaan ohjelmistoon, sanoo teatterinjohtaja Mikko Kanninen teatterin tiedotteessa.

Kannisen mukaan teatterin arjen suunnittelu näissä jatkuvissa kahden viikon peruutussykleissä on osoittautunut erittäin vaikeaksi.

–Tällainen sykli on kohtalokasta sekä henkilöstölle että teatterin elintärkeälle katsojasuhteelle. Luottamuksesta alkaa pudota pohja. Teattereiden suunnittelu pyörii enemmänkin vuosien kuin viikkojen sykleissä. Pelkästään työvuorolistat tulee olla työehtosopimusten mukaan tehtynä kolme viikkoa etukäteen.

Peruutusten myötä Piina-näytelmä poistuu ohjelmistosta kokonaan. Antti Tiensuun Liekki-monologin ensi-ilta siirtyy syksyyn, sen uusi ensi-iltapäivä on 7. syyskuuta.

Tampereen Liikkuvan Näyttämön esitykset Dostojevskin Idiootista siirtyvät toukokuulle.