Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keramiikkaa ja islantilaisia villapaitoja – Pari kurssia noussut superhitiksi pikavauhdilla, katso tärpit kevään kurssitarjontaan Ahjolassa ja Tampereen seudun työväenopistossa

Koronapandemia-aika on kasvattanut verkkokurssiopiskelun kysyntää niin paljon, että Ahjolan kansalaisopistossa verkkokurssitarjonta on nelinkertaistunut parin viime vuoden aikana, Ahjolan kansalaisopiston rehtori Pilvi Mansikkamäki kertoo.

– Suomen kielen verkkokursseille on ollut kova kysyntä ja niiden tarjontaa on lisätty merkittävästi. Osallistujia on ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Myös liikunnan ja terveyden alueella esimerkiksi kehonhuollon ja pilateksen verkkokurssit ovat olleet suosittuja, Mansikkamäki sanoo.

Saman on huomannut Tampereen seudun työväenopiston viestintäsuunnittelija Anna-Katariina Maksimoff.

– Islantilainen villapaita verkossa -kurssi oli syksyn 2021 hitti. Kaikkia kädentaitokursseja ei tietenkään voi viedä verkkoon välineiden ja laitteiden takia, mutta niissä, jotka voi, opiskelu ja oppiminen on yhtä lailla mahdollista kuin lähiopetuksessakin. Kielten ja tietoaineiden opiskelu verkossa on jo monelle tuttua.

– Viime syksynä yllättävimmän ja suurimman suosion saivat kuitenkin keramiikkakurssit, jotka täyttyivät hetkessä ja joihin olisi ollut tulossa ennätysmäärä ihmisiä. Keramiikka on kovassa nosteessa sosiaalisessa mediassa monien vaikuttajien näyttäessä keramiikkakursseille osallistumistaan ja töitään omissa kanavissaan, Maksimoff arvioi.

– Viime vuosina keramiikkakurssit ovat kasvattaneet hurjasti suosiotaan ja ne täyttyvät hetkessä, Mansikkamäki komppaa.

Ahjolassa pääsee kevätkaudella 2022 käyttämään luovuutta taidenukke-, nahasta käyttöesineitä- tai rennon kirjoittamisen kurssilla.

Unijoogan verkkokurssilla harjoitellaan rentoutumista. Tavoitteena on parantaa unen laatua.

– Kielikurssivalikoimastamme löytyy myös arabiaa ja viittomakieltä, rehtori Pilvi Mansikkamäki kertoo.

Tampereen seudun työväenopiston lukuvuoden teema on luonto, joka on näkynyt kursseilla syksystä asti.

– Maaliskuussa järjestettävä viikonloppukurssi Luonnon aarreaitta tarjoaa käyttövinkkejä siihen, miten luonnon kasveja ja yrttejä voi käyttää ravinnoksi, hyvinvoinnin tukemisessa, kodinhoidossa ja itse tehdyissä lahjoissa. Omaa luontosuhdettaan pääsee kehittämään myös uudella Luontokylpy Pyynikinharjulla -kurssilla, jossa tavoitteena on vahvistaa tietoisuustaitoja kävelyretkillä, Anna-Katariina Maksimoff paljastaa.

– Tieto- ja viestintätekniikassa järjestämme ensimmäistä kertaa englanninkielisiä kursseja hakukoneoptimoinnista, verkkosivukehityksestä ja koodaamisesta, hän jatkaa.

Koko kurssitarjonnan, ilmoittautumisohjeet sekä koronarajoitusten vaikutukset toimintaan löytää sivulta ahjola.fi sekä tampere.fi/tyovaenopisto.