Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi Säästöpankkia suunnittelee yhdistymistä – pirkanmaalaispankin toimialue laajenisi uuteen maakuntaan

Ylihärmän Säästöpankki ja Aito Säästöpankki suunnittelevat yhdistymistä. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tultaisiin toteuttamaan kevään 2022 aikana.

– Molempia pankkeja henkilökuntineen yhdistävät Säästöpankin juuret ja sydän. Yhdistämällä voimamme pystymme yhä paremmin edistämään asiakkaidemme taloudellista hyvinvointia ja tarjoamaan ainutlaatuisia ja laadukkaita asiakaskohtaamisia asiakkaan valitsemassa kanavassa, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kuvailee tiedotteessa.

Yhdistymisen jälkeen pankki toimii nimellä Aito Säästöpankki Oy, ja Ylihärmän Säästöpankin asiakkaat jatkavat Aito Säästöpankin asiakkaina. Yhdistyminen ei vaikuta asiakkaiden palveluihin, esimerkiksi tilinumeroihin ja pankkikortteihin. Pankin toimitusjohtajana jatkaa Pirkko Ahonen.

– Yhdessä luomme entistä paremmat lähtökohdat asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin ja toiveisiin vastaamiseksi. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että pystymme esimerkiksi rahoittamaan aiempaa suurempia yrityskokonaisuuksia ja -investointeja. Myös työmme konttoripaikkakuntiemme ja niiden asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi jatkuu. Ylihärmän Säästöpankin juurille perustetaan Säästöpankkisäätiö, josta tulee Aito Säästöpankin neljäs omistajasäätiö. Ylihärmän Säästöpankkisäätiö myöntää jatkossa vuosittain osan Aito Säästöpankin voittovaroista saamastaan osingosta eteenpäin apurahoina ja avustuksina, joilla voidaan tukea esimerkiksi Ylihärmän Säästöpankin alueen elinvoimaisuutta edistäviä hankkeita, kulttuuria tai koulutusta, kertoo Ylihärmän Säästöpankin toimitusjohtaja Lasse Solakari tiedotteessa.

Yhdistymisen jälkeen pankilla on noin 150 työntekijää Etelä-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Satakunnassa.