Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mullistava käänne vuokralaisten tilanteessa – "Kaikkien ei ole ollut helppoa uskoa muutosta todeksi"

Nyt hyvistä vuokralaisista käydään kovaa kilpailua.

Vuokraturvan mukaan muutos nykytilanteeseen on tapahtunut nopeasti

Vuokranantajat totuttelevat tällä hetkellä uuteen normaaliin, kun asuntojen vuokraus on muuttunut selvästi aiempaa haastavammaksi.

Vuokralaisilla on enemmän vaihtoehtoja ja parempi neuvotteluasema kuin vuosikymmeniin.

Edellä mainitut näkemykset allekirjoittaa Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

– Ikuisuusongelmalta tuntuneen vuokra-asuntopulan jälkeen kaikkien ei ole ollut helppoa uskoa muutosta todeksi.

– Muutama vuosi sitten vielä riitti, että sijoitusasunto sijaitsi halutulla alueella. Vuokralaiseksi saattoi valita niin sanotusti parhaan päältä, kun sopivia ehdokkaita oli jonoksi asti, Metsola muistelee Vuokraturvan tiedotteessa.

Asunnon vuokrattavuus ei enää ole suoraan kiinni edes asunnon ominaisuuksista vaan siitä, miten asunto esiintyy edukseen markkinoinnissa ja kuinka vaivattomaksi sen vuokraaminen on tehty, Metsola jatkaa.

– Muutoksen nopeutta kuvaa se, että kun Vuokraturva tiedotti tasan vuosi sitten, että vuokra-asuntopula on väistynyt koko Suomesta, väite sai vielä silloin ristiriitaisen vastaanoton.

Aiemmin vuokra-asuntojen ylikysyntä on ollut niin suurta, että kysyntä on kasvukeskuksissa ollut käytännössä kaikille asunnoille, Metsola arvioi Vuokraturvan tiedotteessa.

– Nyt jyvät ja akanat erottuvat uudella tavalla toisistaan myös vuokramarkkinoilla.

– Vuokra-asuntomarkkinat ovat nopeasti siirtyneet pitkään jatkuneesta asuntopulasta tilanteeseen, jossa hyvä asiakaspalvelu on yhtä tärkeä ja ratkaiseva asia kuin muussakin kuluttajabisneksessä, Metsola kirjoittaa tiedotteessa.