Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Filkkarit lähtee Plevnasta – "Erityisen hienoa on, että uudessa päämajassamme koko elokuvateatteri on pyhitetty ainoastaan festivaalin omille tapahtumille"

Tampereen elokuvajuhlat saa maaliskuussa uuden tapahtumapaikan, kun suurin osa ohjelmistosta siirtyy elokuvateatteri Plevnasta Koskikeskuksen Cine Atlakseen.

Festivaalin toisena näytöspaikkana toimii Arthouse Cinema Niagara, minkä lisäksi osa ohjelmistosta esitetään verkossa Festhome TV -alustalla. Finlaysonin alueelle festivaali tuo videotaidetta sekä elokuva-alan ammattilaisille suunnatun festivaalikeskuksen.

Lyhytelokuviin erikoistunut kansainvälinen festivaali järjestetään Tampereella 52. kerran 9.–13. maaliskuuta.

Muuton taustalla on halu kokeilla uudenlaista ja yhtenäisempää tapahtuma-aluetta Kehräsaaren suunnalla. Keskeinen ja helposti saavutettava sijainti kauppakeskuksen yhteydessä tarjoaa festivaalille myös mahdollisuuden houkutella uusia kävijöitä.

– Erityisen hienoa on, että uudessa päämajassamme koko elokuvateatteri on pyhitetty ainoastaan festivaalin omille tapahtumille. Se tuo uusia mahdollisuuksia erityisesti oheistapahtumien suunnitteluun. Myös matka toiseen esityspaikkaamme Arthouse Cinema Niagaraan on Cine Atlaksesta aiempaa lyhyempi, joten yleisön on helpompi sukkuloida näytösten välillä. On mielenkiintoista kuulla festivaalin jälkeen, miten yleisö viihtyy uudessa filkkari-miljöössä, kertoo Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Riina Mikkonen.

Vuonna 2021 festivaali siirtyi koronarajoitusten vuoksi kokonaan verkkoon. Tällä kertaa tapahtuma on tarkoitus toteuttaa hybridimuotoisena.

– Olemme toiveikkaita sen suhteen, että tuleva festivaali pystytään välivuoden jälkeen järjestämään aidossa ympäristössä eli elokuvateattereissa ja tapahtumapaikoilla, tietysti vallitsevia terveysturvallisuusohjeita noudattaen, Mikkonen linjaa.

Tampereen elokuvajuhlien koko ohjelmisto julkistetaan 16. helmikuuta. Yksi festivaalin tulevista ohjelmistoteemoista on kaupunkikulttuuri, jota tutkitaan näytöksissä useista eri näkökulmista.