Julkaistut kuvanmuokkaukset olivat liikaa ylikomisariolle – vaatii tamperelaiselle miehelle rangaistusta kunnianloukkauksesta

Aluesyyttäjä Antti Virtanen vaatii tamperelaiselle miehelle sakkorangaistusta kahdesta kunnianloukkauksesta. Asianomistajia on kaksi, toisessa tapauksessa rangaistusta vaatii Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jari Taponen.

Taponen kertoi viime syksynä tehneensä kahdeksan rikosilmoitusta kunnianloukkauksista ja laittomista uhkauksista, jotka liittyivät kaikki joko sosiaalisessa mediassa saatuihin viesteihin tai julkaistuihin kuvanmuokkauksiin. Tässä tapauksessa kyse on jälkimmäisestä: tamperelaisen miehen epäillään julkaisseen Taposesta internetissä lukuisia kertoja marraskuun 2019 ja elokuun 2020 välissä kuvan, jossa Taposen päähän on muokattu turbaani, pitkä parta ja viereen rynnäkkökivääri. Mies on kiistänyt syyllistyneensä kunnianloukkaukseen molemmissa tapauksissa.

Toisessa tapauksessa kyseessä on henkilö, jonka kanssa syytetylle on tullut erimielisyyksiä. Syytetty on muun muassa julkaissut internetissä videoita, joissa käyttää tästä useita halventavia ilmaisuja.

Aluesyyttäjä vaatii molemmissa tapauksissa sakkorangaistusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut