Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Raholan päiväkotiin tehdään perusparannus

Raholan päiväkotiin on tulossa perusparannus elokuussa 2023. Sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi tiistaina Raholan päiväkodin tarveselvityksen, hankesuunnitelman ja väistötilaratkaisun jatkosuunnittelun pohjaksi ja kertoo asiasta tiedotteessa. Raholassa Jurvalankatu 3:ssa sijaitseva päiväkotirakennus on valmistunut vuonna 1992. Päiväkodissa on yhteensä neljä ryhmää, eli noin 80 lasta.

Tehtyjen kuntoselvitysten ja -tutkimusten mukaan rakennuksessa pitää tehdä korjauksia ulkokuoreen, sisätiloihin ja piha-alueelle. Rakennus perusparannetaan vastaamaan nykyaikaista päiväkotikäyttöä ja sen tarpeita.

Esiselvitysten perusteella hankkeen kustannusarvio on 2 950 000 euroa. Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi elokuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua toukokuussa 2024. Rakennus saadaan käyttöön elokuussa 2024. Päiväkoti siirtyy väistötiloihin perusparannuksen ajaksi. Suunnitelman mukaan väistötilana käytetään Peltovainion päiväkotia, joka toimii tällä hetkellä Ikurin päiväkodin väistötilana.

Päiväkodin tilojen perusjärjestys säilyy pääosin ennallaan. Tiloihin tehdään joitakin toiminnallisia parannuksia ja muutoksia, jotta ne vastaisivat paremmin nykyistä tarvetta. Kaikki tilapinnat, kalusteet ja varusteet uusitaan. Pihan rakenteet uusitaan leikkipihassa ja siihen liittyvillä liikenneväylillä. Nykyinen puusto pyritään säilyttämään, vain huonokuntoiset puut kaadetaan ja tilalle istutetaan uudet. Vanha katos puretaan, ja tilalle rakennetaan uudet sadekatokset. Lisäksi pihalle rakennetaan uusi leikkivälinevarasto ja vaunuvarasto.