Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki jakoi avustuksia festivaaleille ja yleisötapahtumille

Tampereen kaupunki on päättänyt tukea vuonna 2022 tamperelaisia festivaaleja ja suuria yleisötapahtumia yhteensä 521 000 eurolla. Avustuksia myönnettiin seitsemälletoista yhteisölle. Lisäksi tila-avustusta myönnettiin yhteensä 44 536 euroa. Asiasta päätti tiistaina kokoontunut sivistys- ja kulttuurilautakunta, joka kertoo päätöksestä tiedotteessa.

Festivaalien tulee kriteerien mukaan kestää vähintään kaksi päivää ja sisältää merkittävästi esitystoimintaa. Myös yksipäiväisiä tapahtumia voidaan avustaa, mikäli niiden merkittävyys taiteenalansa kentällä on erityisen suuri. Avustus on tarkoitettu festivaaleille ja tapahtumille, jotka ovat ammattimaisesti toteutettuja ja merkittäviä kansainvälisesti, valtakunnallisesti tai alueellisesti katsottuna.

Festivaalien ja suurten yleisötapahtumien toiminta-avustusta haki 24 yhteisöä. Koronaepidemian vuoksi festivaalinsa vuonna 2021 peruuttamaan joutuneista yhdistyksistä Komiikkaa Kansalle ry:n, Pispalan musiikkiyhdistys ry:n ja Teatteri Mukamaksen kannatusyhdistys ry:n vuoden 2021 toiminta-avustus siirretään vuodelle 2022.

Tampereen Teatterikesä ry:n vuoden 2021 toiminta-avustus siirretään osittain vuodelle 2022.