Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raholan radanvarteen tulossa 2500 asukkaan asuinalue

Läntisellä Tampereella sijaitsevan Raholan radanvarren alueen asemakaavamuutos uudeksi noin 2500 asukkaan asuinalueeksi etenee. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi asemakaavan 18. tammikuuta ja se etenee sopimusten jälkeen kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon.

Tesoman aluekeskusta vahvistavasta alueesta tulee yleiskaavan mukaisesti kaupunkimainen alue. Noin 6 kilometriä länteen Tampereen keskustasta oleva noin 13 hehtaarin alue rajoittuu osin etelässä ja idässä Risuharjunpuistoon. Korttelialueen lisäksi siihen kuuluu katu- ja viheraluetta sekä lämpövoimala kortteleiden eteläpuolella.

Nykyiset teollisuustontit on osoitettu kerrostalovaltaisen asumisen ja työpaikka- ja liiketilojen korttelialueeksi, jonne osoitetaan varaus myös päivittäistavarakaupalle, paloasemalle, päiväkodille, seurakuntarakennukselle sekä polttoaineenjakelun kylmäasemalle.

Tavoitteena on myös ympäristöhäiriötä tuottamatonta työpaikkatilaa, kävelyn ja pyöräilyn hyviä yhteyksiä ja laadukasta viherympäristöä. Ekologisia yhteyksiä turvataan. Yhteyksiä Tesomalta Tohlopin suuntaan Mediapolikseen ja Hiedanrantaan vahvistetaan. Alueelle on osoitettu sijainti uudelle rautatien alikulkuyhteydelle kävelyä ja pyöräilyä varten Kohmankaaren suuntaan.

Asemakaavalla radanvarteen muodostuva uusi asuinalue syntyy kuuden umpikorttelin ketjusta, jonka välit ovat vehreitä ja puistomaisia. Alueen länsipää on kaupunkimaisen tiivis työpaikka- ja palvelutiloineen. Alueen keskellä taitekohdassa sijaitsee puistovyöhyke ja sen itäpuolella Risuharjun kupeessa hieman pienemmän mittakaavan asuinkorttelit. Umpikorttelit muodostavat melusuojan rata-aluetta vasten ja niiden sisäpihat ovat autottomia vehreitä yhteispihoja.