Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katja Nurmi korvaa epäeettiset urheiluvaatteet vastuullisilla – "Ostamme työn sellaisilta, jotka tekevät sitä omasta halustaan, ovat aikuisia ja saavat palkan millä elää"

Yrittäjyys: Tamperelainen Nur-mee clothing suunnittelee muun muassa huppareita ja poolopaitoja.

– Visiomme on korvata epäeettinen urheiluvaatebisnes eettisellä urheiluvaatebisneksellä, tamperelainen Katja Nurmi kirjoittaa yrityksensä Nur-mee clothing verkkosivulla.

Lastensa kasvamisen kautta vaatebisneksen epäeettisiin puoliin tutustunut Nurmi siirtyi tiedostavaan kulutukseen.

Myöhemmin hän perusti oman eettisesti oikein toimivan urheiluvaateyrityksen, jonka tuotteet ovat mahdollisimman lähellä tehtyjä, laadukkaita käyttää ja kestävät pitkään.

– Ostamme työn sellaisilta, jotka tekevät sitä omasta halustaan, ovat aikuisia ja saavat palkan millä elää tekemättä useampaa työtä, Katja Nurmi kertoo.

Hän suunnittelee itse malliston, kaavoituksen Nurmi ostaa alihankintana. Kankaat, jotka ovat Oeko-tex Standard 100 -sertifioituja ja langat GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, valmistetaan Orivedellä Orneuleen tehtaalla tai Längelmäellä Harjun tehtaalla. Tuotanto tapahtuu Kiteen tekstiilitehtaalla.

– Materiaali vaihtui yhdeksän kuukauden testauksen jälkeen kierrätyskankaasta neitseelliseen puuvillakankaaseen. Vaikka minulla oli unelma tehdä vaatteeni kierrätyskankaasta, oli pakko todeta, että se ei vain kestänyt eli ei ollut vielä laadultaan sellaista, joka pysyy pitkään hyvässä kunnossa, yrittäjä Katja Nurmi perustelee.

Minulla on visio siitä, että Nur-mee clothing kasvaa suureksi ja että tuotteita tulisi jälleenmyyjien valikoimiin.

Mallistossa on tällä hetkellä unisex-joggersit kolmella värivaihtoehdolla. Nur-mee clothingin tavoitteena on vähentää vaatekuormaa maapallolla, joten se myi vaatteensa ennakkomyynnillä ja vastasi vain tarpeeseen.

Ensimmäinen ennakkomyynti päättyi viime syksynä, jonka jälkeen tilattu määrä valmistettiin ja toimitettiin asiakkaille. Toisen erän myynti ja valmistus alkaa nyt tammikuussa, sillä housuilla on ollut kysyntää ja varastoonkin tilatut parit on lähes kaikki myyty loppuun.

Keväällä mallistoon tulee uusia tuotteita, ainakin huppari, poolopaita, liivi ja kesäisiä vaatteita kuten sortsit.

Kevään mallisto toteutetaan yhdessä toisen naisyrittäjän kanssa ja alkuun aloitetaan jälleen ennakkomyynnillä.

– Minulla on visio siitä, että Nur-mee clothing kasvaa suureksi ja että tuotteita tulisi jälleenmyyjien valikoimiin. Kotisivujamme käännetään juuri englanniksi ja tavoitteena on päästä aloittamaan myynti Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan, Katja Nurmi kertoo.

– Perusperiaatteeni säilyy kuitenkin aina eli tuotteita tehdään sen mukaan, miten kysyntä arvioidaan ja eettisyys elää sisälläni niin vahvana, että tuotantoa ei missään tapauksessa siirretä ulkomaille, tamperelaisnainen lisää.