Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkautumisia | Hienot drinkit hakevat paikkaansa Juhannuskylässä – "Ajatus oli luoda paikka, jossa aika olisi pysähtynyt..."

Drinkkibaari: Keskustassa toimiva cocktail-baari houkuttelee ulkomaalaisiakin lasin ääreen.

Siirryn ovesta sisälle hämärään, mutta lämpimään tilaan oven saranoiden ilmoittaessa saapumisestani.

Olen saapunut Tiimaan. Vuonna 2017 avattu, cocktail-baari on sijoitettu Olympia-kortteliin vanhan kellokaupan tiloihin, mistä paikan nimi onkin saanut alkunsa. Nimi ei ole ainoa asia, joka kellokaupasta on jäänyt elämään, sillä seiniltä löytyy erilaisia kelloja muistuttaen paikan historiasta.

Tiiman alkuperäinen idea oli perustaa tuohon ajanjaksoon sijoittuva salakapakka drinkkien ystäville.

– Ajatus oli luoda paikka, jossa aika olisi ikään kuin pysähtynyt, kommentoi paikan perustaja Juho Tuppurainen.

Salakapakka-teemassa oli omat ongelmansa, joten parin viime vuoden aikana Tiima on uudistanut konseptiaan tuomalla teemansa svengaavalle 70-luvulle.

Tasasin väliajoin päivittyvältä juomalistalta löytyy tällä kertaa hedelmäisiä vaihtoehtoja, ja pääraaka-aineina näyttää olevan omena, banaani, inkivääri ja appelsiini.

Silmäillessäni baarin asiakaskuntaa huomaan, että nuorisoa paikassa on hyvin vähän. Suurin osa asiakkaista on keski-iän tienoilla ja nuorimmatkin koputtelevat jo kolmeakymmentä.

Muutaman minuutin päästä kuulen samaisen ulko-oven, josta itsekin tulin, narisevan tuttuun tapaan. Sisään astelevat eteläkorealaiset Sangwon Jung ja hänen lapsuudenystävänsä Jongshik Min. Sangwon on asunut Suomessa jo useamman vuoden, kun taas Jongshik on käymässä Suomessa ensimmäistä kertaa. Matkansa viimeisenä iltana Jongshik on lähtenyt Sangwonin mukaan tämän suosittelemaan cocktail-baariin.

– Täällä Suomessa ilma on niin paljon raikkaampaa kuin kotipuolessa, Min vastaa englanniksi, kun kysyn häneltä mitä hän on pitänyt Suomesta.

Kaverukset alkavat miettiä mitä joisivat samalla kun työssäoppimassa oleva Jesse kertoo heille sujuvasti englanniksi eri drinkeistä.

Kaverukset tilaavat inkivääripohjaiset Campfiret. Jongshik on selkeästi vaikuttunut juomastaan ja hänen ystävänsä myhäilee vieressä tyytyväisen näköisenä. Opetamme Jongshikille suomalaisia maljan kohotus lausahduksia.

– Kippis! lähtee eteläkorealaisen herran suusta helposti, mutta hölkyn kölkyn onkin jo vaikeampi sananparsi.