Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Tamperelainen Joukkue 2021 | Historian ensimmäinen Vuoden Tamperelainen Joukkue on tässä – Tappara oli terästä

Historian ensimmäinen Vuoden Tamperelainen Joukkue on valittu lukijaäänestyksellä. Ääniä annettiin yhteensä 3 051 ja voittajaksi selvisi Tampereen Tapparan jääkiekon miesten edustusjoukkue. Joukkue keräsi äänestyksessä 21 prosenttia annetuista äänistä.

Vuoden Tamperelainen Urheilija julkistettiin viime viikolla: valinta osui Luka Nurmeen.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Manse PP:n pesäpallon miesten edustusjoukkue (17,6 prosenttia äänistä) ja kolmanneksi Ilveksen jääkiekon miesten edustusjoukkue (16,3 prosenttia äänistä). Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi osaa antaa tulokselle arvoa erittäin haastavan viime vuoden jälkeen.

– Siinähän oli tosiaan kaikenlaista. Mutta sitä se on: haastavinta on tulosurheilussa menestyä vuodesta toiseen. Yhden menestyskauden jälkeen odotetaan toista, ja Tapparan tilanteessa joukkue on ollut kahdeksan kertaa peräkkäin välierävaiheessa. On selvä että odotuksia ja paineita on, ja kilpailijat haluavat tietysti lyödä soppaan omat mausteensa.

– Sekin on toisaalta urheilulle hyvin tyypillistä, että välillä kaikki onnistuu ja sitten on kausia, jolloin asiat ovat vaikeampia vaikka kuinka yrittäisi, Rautakorpi huomauttaa.

Joukkueäänestyksessä viisi eniten ääniä saanutta joukkuetta erottuivat selkeämmin muista kuin urheilijasarjassa. Rautakorpi nyökkää ajatukselle siitä, että joukkueesta on paljon helpompi rakentaa brändi kuin yksilöurheilijasta.

– Näin se varmasti on. Faneja on helpompi sitouttaa mukaan. Siitä seuraa se, että kun joukkue voittaa, se tuntuu fanista siltä kuin hän itsekin voittaisi. Häviöiden osalta sama asia ja molempiin reagoidaan suurella tunteella.

Tapparan menestys äänestyksessä kertoo Rautakorven mukaan myös hyvästä yhteisöllisyydestä.

– Meillä on hyvä kannattajapohja, joka haluaa olla mukana niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Tällainen arvostus tuntuu totta kai seuratoimijastakin oikein hyvältä, Rautakorpi kiittelee.