Nuorten walk in -terapia laajenee Tampereella Hervantaan – vastaava palvelu alkaa myös muissa kaupungeissa

Nuorille annettava matalan kynnyksen walk in -terapia laajenee Tampereen keskustasta Hervantaan. Asiasta kertoo Tampereen seurakunnat tiedotteessa.

Terapiapiste avataan 2. helmikuuta Hervannan yhteisökeskuksessa L8:ssa (Lindforsinkatu 8) ja terapiaan voi kävellä sisään ilman ajanvarausta keskiviikkoisin kello 12–19. Seurakuntien, kirkkohallituksen ja YAD ry:n pilottikokeilu maksuttomasta lyhytterapiasta 16–30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille käynnistyi Tampereen Vanhalla kirkolla syyskuussa.

Tähän mennessä Vanhan kirkon walk in -lyhytterapiassa on käynyt jo useita kymmeniä nuoria, kertoo tiedotteessa Tampereen seurakuntien erityisnuorisotyön koordinaattori Tuomas Perkiö. Päivän kävijämäärät ovat vaihdelleet yhdestä kahdeksaan nuoreen. Walk in -terapiaa päätettiin laajentaa Hervantaan kahdesta syystä.

– Haluamme tuoda walk in -terapiaa uusiin ympäristöihin ja tehdä palvelun löytämisestä helpompaa useammille. L8 on kaupungin yhteisökeskus, ja walk in -terapia voi näin toimia keskuksen muiden palveluiden yhteydessä. Toinen syy on korona-aika. Ihmiset eivät nyt välttämättä liiku kovin paljon, ja tuomme walk in -terapian lähemmäksi apua tarvitsevia.

Tampereen mallin mukainen matalan kynnyksen terapia on leviämässä nyt myös muihin kaupunkeihin. Kirkko Helsingissä aloittaa walk in -terapian Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa 24. tammikuuta. Keravan seurakunnassa palvelu alkaa helmikuussa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut