Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten walk in -terapia laajenee Tampereella Hervantaan – vastaava palvelu alkaa myös muissa kaupungeissa

Nuorille annettava matalan kynnyksen walk in -terapia laajenee Tampereen keskustasta Hervantaan. Asiasta kertoo Tampereen seurakunnat tiedotteessa.

Terapiapiste avataan 2. helmikuuta Hervannan yhteisökeskuksessa L8:ssa (Lindforsinkatu 8) ja terapiaan voi kävellä sisään ilman ajanvarausta keskiviikkoisin kello 12–19. Seurakuntien, kirkkohallituksen ja YAD ry:n pilottikokeilu maksuttomasta lyhytterapiasta 16–30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille käynnistyi Tampereen Vanhalla kirkolla syyskuussa.

Tähän mennessä Vanhan kirkon walk in -lyhytterapiassa on käynyt jo useita kymmeniä nuoria, kertoo tiedotteessa Tampereen seurakuntien erityisnuorisotyön koordinaattori Tuomas Perkiö. Päivän kävijämäärät ovat vaihdelleet yhdestä kahdeksaan nuoreen. Walk in -terapiaa päätettiin laajentaa Hervantaan kahdesta syystä.

– Haluamme tuoda walk in -terapiaa uusiin ympäristöihin ja tehdä palvelun löytämisestä helpompaa useammille. L8 on kaupungin yhteisökeskus, ja walk in -terapia voi näin toimia keskuksen muiden palveluiden yhteydessä. Toinen syy on korona-aika. Ihmiset eivät nyt välttämättä liiku kovin paljon, ja tuomme walk in -terapian lähemmäksi apua tarvitsevia.

Tampereen mallin mukainen matalan kynnyksen terapia on leviämässä nyt myös muihin kaupunkeihin. Kirkko Helsingissä aloittaa walk in -terapian Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa 24. tammikuuta. Keravan seurakunnassa palvelu alkaa helmikuussa.