Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä mieltä olet liikenteestä? – Sitä pohditaan Tampereen suuressa seutukeskustelussa

Tampereen kaupunkiseudulla alkaa helmikuussa suuri seutukeskustelu, jonka teemana on liikenne. Huhtikuulle asti kestävässä keskustelussa seudun asukkaat pääsevät kertomaan omasta liikkumisestaan ja siihen vaikuttavista asioista.

Keskustelua käydään pienryhmissä etätilaisuuksina ja kirjoitettuna verkkokeskusteluna. Asukkaiden kokemuksista tehdään yhteenveto, jota käytetään seudun liikennejärjestelmän suunnittelussa.

Tampereen kaupunkiseutu muodostuu Tampereesta ja seitsemästä kunnasta sen ympärillä: Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi. Alueella asuu noin 400 000 henkeä. Kunnat kehittävät yhdessä seudun liikennejärjestelmää.

– Tätä kehittämistä tehdään pitkälti tilasto- ja asiantuntijatiedon pohjalta. Tarvitsemme kuitenkin sen lisäksi laadullista asukaskokemustietoa, niin että voimme suunnitella ja tehdä seudulle entistä parempaa liikennejärjestelmää, joka on samalla kestävän kehityksen mukaista, kertoo seutujohtaja Päivi Nurminen tiedotteessa.

– Kutsumme seudun asukkaita mukaan tähän keskusteluun. Osa saa kutsun kotiin tulevalla kirjeellä mutta mukaan voi ilmoittautua, vaikkei suoraa kutsua olisi tullut. Jokainen on tervetullut mukaan, projektipäällikkö Johanna Kurela sanoo tiedotteessa.

Keskusteluissa on 6–10 osallistujaa kerrallaan. Ne toteutetaan etätilaisuutena verkossa Teams-alustalla.

Suuren seutukeskustelun järjestävät Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä osana Tampereen kaupunkiseudun digitaalinen kansalaispaneeli -hanketta. Hanke on saanut rahoitusta valtiovarainministeriöltä.

Ilmoittautua voit tästä