Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaisnuoret rusikoivat jo valmiiksi kolaroidun auton täysin hajalle, kun se sammui yhtäkkiä soratielle – Kahdelle tuomio vahingonteosta

Joulukuussa 2019 muutamalle pirkanmaalaiselle nuorelle kehittyi idea, jonka seurauksia on nyt setvitty Pirkanmaan käräjäoikeudessa siten, että kahdelle henkilölle annettiin sakkotuomio vahingonteosta. Toinen heistä sai tuomion nuorena henkilönä tehdystä vahingonteosta, koska oli tekoajankohtana 17-vuotias.

Nuorisojoukkio otti käyttöönsä ryhmän ulkopuolisen henkilön auton, joka oli jo valmiiksi kolaroitu. Käytön seurauksena auto oli vielä enemmän hajalla. Ensimmäisenä asiana kävi niin, että vauhtia oli sen verran että auton konepelti paukahti ajon aikana tuulilasiin. Tästä seurauksena kyydissä olleet nuoret miehet olivat järkeilleet, että autoa pitää hajottaa vielä enemmän, peräti tahallisesti.

Lopulta auto ajettiin soratielle, jonka jälkeen sen moottori sammui. Auto ei enää käynnistynyt, josta seurauksena kyydissä olleet nuoret olivat alkaneet rusikoida kulkupeliä tietoisesti ja hyvin määrätietoisesti. Tuhotyössä apuna käytettiin muun muassa lapiota, ja sen lisäksi siitä hajotettiin lamppuja potkimalla.

– Oli saatu älynväläys auton käsittelemisestä, ja toiminta oli eskaloitunut, toinen tuomituista kertoi motiiviksi esitutkinnassa.

Teosta tuomittiin lopulta kaksi henkilöä. Kolmas esitutkinnassa kuultu nuori henkilö menehtyi ennen asian oikeuskäsittelyä.