Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkautumisia | Luvassa iloista haukahtelua ja pehmeää pentukarvaa!

Lemmikkihotelli: Vauhtia ja energiaa riittää, mutta jokaiselle lemmikille on huone rauhoittumiseen.

Pitäisikö koputtaa? Jos kuitenkin ovi onkin auki, testaan. Auki on, joten voi marssia omatoimisesti sisään. Ovelle asti kuuluu hirmuista kirkumista ja ulvomista, edessäni olevan oven takaa kuuluu hurja meteli. Se paljastuukin kynsienleikkuuoperaatioksi, kun ovesta astelee paikan omistaja Kirsi Hautakangas.

Amerikasta, Hollannista ja Tanskasta inspiraatiota kerännyt Hautakangas perusti 2000-luvun alussa pienen koirahoitolan maalaiskylässä asuessaan. Nälkä kasvoi syödessä ja hän alkoi suunnitella suuremman lemmikkihoitolan konseptia, ja pian syntyikin idea lemmikkihotellista. Nyt lemmikkihotelleja löytyy jo useammasta kaupungista.

Hautakangas avaa oven, jossa lukee “koirala”. Ilon haukahdukset kaikuvat suuressa tilassa, jossa on kymmeniä koirahuoneita.

Leikkialueelle tuodaan kaksi koiraa, joista toinen on selvästi ihan pentu vielä. Se valitsee leikkialueen pallomerestä yhden pallon, sinisen, jota jahtaa minuuttien ajan. Putken läpi ja takaisin, aluetta ympäri hurjaa vauhtia ja taas takaisin putkeen.

Rankkojen leikkien välissä se uskaltautuu haistelemaan vierailijaa. Niin pehmeä turkki, ihana pentukarva. Miten tämmöisessä paikassa voi työskennellä ilman valtavaa koirakuumetta?

Kun pallo alkaa olla lytyssä ja täynnä pienten naskalihampaiden reikiä, siirrytään takaisin omaan huoneeseen. Vauhtia ja energiaa riittää vaikka muille jakaa.

Koronan alussa koiranpentujen kysyntä kasvoi valtavasti ihmisten jäädessä etätöihin. Ilmeisesti silloin oli aikaa olla pennun kanssa kotona, mutta harva tuli ajatelleeksi koiran sosiaalistamista muuhun maailmaan. Tämä lisäsi valtavasti eroahdistuneiden koirien määrää, kun yhtäkkiä pentu jäikin yksin omistajan palatessa töihin. Useat kennelit ovat ilmoittaneet, etteivät anna pentuja “koronakoiriksi” ja syynäävät tarkkaan tulevat omistajaehdokkaat.

Hautakangas kertoo, että koirabuumi näkyy myös heillä. Lisääntynyt määrä eroahdistuneita koiria, ulvovia ja tuhoavia pentuja. Lemmikkihotellin työntekijöillä on kuitenkin paljon kokemusta eroahdistuneista koirista ja he voivatkin auttaa koiraa oppimaan yksinoloa.

On aika hyvästellä pehmeä pentukarva ja iloiset haukahdukset. Muistoksi lähti housuihin tarttuneet koirankarvat ja korviin asti ylettyvät suupielet.