Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyynikille avataan ketjuihin kuulumaton ruokakauppa – "Kauppa toimii myös apuna tulevan hotellin asukkaille"

Uutuus: Trikoon alueelle tulee uusi päivittäistavarakauppa, joka ei kuulu mihinkään alan ketjuun.

Pyynikinharjun etelärinteessä olevan Pyynikin Trikoon vanhan tehdasalueen rakennuksiin on saneerattu loft-asuntoja. Lisää asumista sekä palveluja on tulossa tänä vuonna.

Pyynikin Trikoon alueelle, Pyynikintien ja Trikookujan kulmataloon avautuu tämän hetkisen aikatauluarvion mukaan alkukesästä lähimarket, joka ei kuulu mihinkään päivittäistavarakauppaketjuun.

Market Trikoo -nimisen päivittäistavarakaupan avaa TCR-Palvelut Oy, joka on Campusravita Oy:n ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan yhdessä perustama yritys.

– Taustayhtiö perustettiin sillä ajatuksella, että voisimme luoda opiskelijoille mielenkiintoisia projekteja poikiva liiketoiminta ja olla luomassa uudenlaista liiketoimintaa Pirkanmaalle. Kiinnostava ja kannattava liiketoiminta tietysti kiinnostaa Tamkoa ja on järjestön kannalta toki hyvä, jos tulonlähteitä on monia, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toiminnanjohtaja Tomi Hyppänen ja Campusravita Oy:n toimitusjohtaja Saija Leponiemi perustelevat.

– Silloin voidaan paremmin keskittyä perustehtävään eli edunvalvontaan, kun talouskin on vakaalla pohjalla, kaksikko jatkaa.

Kiinteistökehitysjohtaja Johanna Saarivuo Pyynikin Trikoon aluekehityksestä vastaavasta DEAS Asset Managementista kertoo, että TCR-Palvelut Oy:llä oli näkemys alueelle soveltuvasta ”kyläkauppamaisesta” konseptista.

– Uskomme, että Market Trikoon yhteys opiskelijamaailmaan on voimavara ja uusi kaupan toimija tuo Pyynikin Trikoolle toivottua yhteisöllistä ilmapiiriä, hän toteaa.

Hyppänen ja Leponiemi määrittelevät Market Trikoon olevan täysin tamperelainen ja itsenäinen ketjuihin kuulumaton, palveleva lähiruokakauppa.

Marketissa pyritään perusvalikoiman lisäksi hyvin huomioimaan vaihtuvassa valikoimassa erityisesti kotimaiset ja paikalliset tuotteet, lähiruoka sekä luomutuotteet. Myös muita mahdollisia kaupassa toteutettavia palveluita suunnitellaan ja mietitään.

– Konsepti ja yhtiötausta joustavat reagoimaan asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin nopeasti koskien tuotteita, palveluita ja vaikkapa aukioloaikoja. Kaupan tulo Pyynikille on saanut jo nyt paljon kannatusta ja kiinnostusta sekä tavarantoimittajilta, lähituottajilta, että alueen asukkailta ja yhtiönkin arvoihin kuuluva yhteisöllisyys tuntuu jo nyt, Hyppänen toteaa.

– Alueen asukkaista koostuva asiakasraati on jo startannut ja on apuna ideoimassa muun muassa tuotteita, Leponiemi jatkaa.

160-neliöisen Market Trikoon taustaväki sanoo kaupan tarkoituksen olevan asiakkaiden arjen perustarpeisiin vastaaminen ja olla kohtauspaikka alueen asukkaille.

– Kauppa toimii myös apuna tulevan hotellin asukkaille ja muille Pyynikin alueella kulkeville. Marketin tahtotila on olla vahvasti mukana tai järjestämässä alueen tapahtumia, Hyppönen ja Leponiemi sanovat.

Marketin rakennustyöt ovat tilan osalta käynnissä ja tällä hetkellä kauppaan rekrytoidaan myymäläpäällikköä sekä suunnitellaan muun muassa kalustamista ja valikoimaa täyttä häkää.

Vuonna 1965 perustettu Campusravita Oy tuottaa kahvila-, ravintola- ja tilaustarjoilupalveluita sekä ylläpitää kirjakauppaa TAMK:n pääkampuksella Tampereella.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta juhlii tänä vuonna katkeamatonta 110 vuoden opiskelijoiden edunvalvontaa.