Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Asukkaille omistajanvaihdos on tullut valitettavasti yllätyksenä..." – Näin Tampereen Vuokra-asunnot perustelee yli sadan asunnon kauppaa

Tampereen Vuokra-asunnot Oy:n (TVA) tekemä kauppa sijoitusyhtiölle yhteensä 106 asunnosta on herättänyt kuluneella viikolla herättänyt paljon julkista keskustelua. Asukkaat ovat olleet yllättyneitä ja pettyneitä siihen, että omistaja vaihtuu.

Asukkaiden mukaan ratkaisu tuli heille yllätyksenä: he saivat tiedon asiasta joululomien jälkeen.

Nyt yhtiö avaa myynnin taustoja julkisuuteen toimitetussa tiedotteessa.

– Kaupan syynä on Tampereen Vuokra-asunnot Oy:n kesäkuussa vahvistettu strategian muutos. Yhtiön hallituksen tekemän päätöksen mukaisesti TVA:ssa keskitytään kerrostaloihin ja isoihin kokonaisuuksiin. TVA haluaa kehittää asuntokantaansa ja investoida uusiin kohteisiin, kertoo toimitusjohtaja Marko Salonen.

Hänen mukaansa yhtiö voi saaduilla varoilla ja säästyneillä korjauskustannuksilla ostaa noin sata uutta keskikokoista asuntoa.

Salonen pahoittelee asiassa aiheutunutta mielipahaa.

– Uudesta omistajasta tiedotettiin heti vuoden alussa. Olisimme voineet tiedottaa asiasta juuri joulun alla, mutta ajankohdan vuoksi päädyimme tiedottamaan vasta joululoman jälkeen

– Asumiseen liittyvät asiat ovat herkkiä ja asukkaille omistajanvaihdos on tullut valitettavasti yllätyksenä, sillä kaupan valmisteluvaiheessa toimitaan kaupan tekijöiden kesken luottamuksellisesti. Kaupan osapuolet eivät voi tiedottaa kaupasta ennen kuin se on tehty.

Tampereen kaupungin liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolaisen mukaan uusiin asuntoihin investoiminen ja asuntojen myynti ovat yhtiön normaalia liiketoimintaa.

– Näkemykseni mukaan TVA on toiminut kaupassa huolellisesti, ja kokonaisuutena yhtiö on omistajan tahdon mukaisesti investoinut paljon. Tampereen markkinaan se on tuonut huomattavan määrän uusia vuokra-asuntoja.