Koivistonkylään tulee kaksi asumisoikeuskerrostaloa – taloyhtiöiden oma aurinkovoimala tuottaa käyttösähkön koteihin

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereen Koivistonkylään Ilokkaanpuiston asuinalueelle kaksi kerrostaloa, joihin valmistuu yhteensä 52 asumisoikeuskotia.

Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Yritys on osa ekologiseen asuntorakentamiseen erikoistunutta kotimaista Mangrove Yhtiöt Oy -konsernia.

Ilokkaanrinteen talojen rakentaminen on jo käynnissä ja niiden arvioidaan olevan muuttovalmiita syksyllä 2022. Asunnot ovat kooltaan 41–86-neliöisiä.

Uusi kohde tarjoaa ennen kaikkea myös ekologista ja energiataloudellista asumista: rakennusten lämmitysmuotona palvelee maalämpö ja talojen käyttösähkön tuottaa Ilokkaanpuiston alueen taloyhtiöiden omistama aurinkovoimala.

– Alueen taloyhtiöt omistavat uusiutuvaa energiaa tuottavan aurinkosähkövoimalan ja pääsevät näin hyötymään edullisimmista sähkön energiakustannuksista. Kohde täyttää nollaenergiarakentamisen raamit, sillä aurinkosähkövoimala tuottaa talojen, asukkaiden ja maalämmön tarvitseman sähköenergian, Mangrove Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto sanoo tiedotteessa.

Ilokkaanrinteen lisäksi Mangrovella on Tampereen kupeessa käynnistymässä myös toinen asumisoikeuskohde, kun Kangasalan Lamminrahkan alueella alkaa keväällä 2022 kerrostalon rakentaminen. Kohteeseen on tulossa 67 asuntoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut