Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koivistonkylään tulee kaksi asumisoikeuskerrostaloa – taloyhtiöiden oma aurinkovoimala tuottaa käyttösähkön koteihin

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereen Koivistonkylään Ilokkaanpuiston asuinalueelle kaksi kerrostaloa, joihin valmistuu yhteensä 52 asumisoikeuskotia.

Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Yritys on osa ekologiseen asuntorakentamiseen erikoistunutta kotimaista Mangrove Yhtiöt Oy -konsernia.

Ilokkaanrinteen talojen rakentaminen on jo käynnissä ja niiden arvioidaan olevan muuttovalmiita syksyllä 2022. Asunnot ovat kooltaan 41–86-neliöisiä.

Uusi kohde tarjoaa ennen kaikkea myös ekologista ja energiataloudellista asumista: rakennusten lämmitysmuotona palvelee maalämpö ja talojen käyttösähkön tuottaa Ilokkaanpuiston alueen taloyhtiöiden omistama aurinkovoimala.

– Alueen taloyhtiöt omistavat uusiutuvaa energiaa tuottavan aurinkosähkövoimalan ja pääsevät näin hyötymään edullisimmista sähkön energiakustannuksista. Kohde täyttää nollaenergiarakentamisen raamit, sillä aurinkosähkövoimala tuottaa talojen, asukkaiden ja maalämmön tarvitseman sähköenergian, Mangrove Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto sanoo tiedotteessa.

Ilokkaanrinteen lisäksi Mangrovella on Tampereen kupeessa käynnistymässä myös toinen asumisoikeuskohde, kun Kangasalan Lamminrahkan alueella alkaa keväällä 2022 kerrostalon rakentaminen. Kohteeseen on tulossa 67 asuntoa.