Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakametsän jäähallille ulkoäänestyspaikka – "Osa äänestäjistä ei halua koronatilanteen vuoksi äänestää sisätiloissa"

Tampereen kaupunki on järjestänyt jäähallin parkkipaikalle Hakametsään aluevaalien ennakkoäänestyspaikan. Ulkoäänestyspaikka on auki samoina ajankohtina kuin sisätilojen äänestyspaikka.

– Saimme jonkin verran viestiä siitä, että osa äänestäjistä ei halua koronatilanteen vuoksi äänestää sisätiloissa. Tämän takia jäähallille on lisätty pienimuotoinen ulkoäänestyspaikka. Ulkoäänestys on mahdollista jäähallin Bc-oven vieressä olevan kontin ulkopuolella, kertoo keskusvaalilautakunnan sihteeri Katja Korhonen tiedotteessa.

– Lauhtuva sää mahdollistaa osaltaan ulkona äänestämistä. Jäähallin parkkipaikalle tuotiin kontti, jonka arvioitiin soveltuvan talviolosuhteisiin sopivaksi. Koneet ja tulostimet pysyvät sen sisällä toimintakunnossa.

Ennakkoäänensä voi antaa ensimmäistä kertaa jäähallin väljissä sisätiloissakin. Äänestyspaikkoja ovat lisäksi keskusvirastotalo, Monitoimitalo 13, kauppakeskukset, lähitorit, kirjastot ja oppilaitokset eri puolilla kaupunkia.

Uutena äänestyspaikkana on myös Vuoreksen koulu, joka on avoinna arki-iltaisin ja viikonloppuna koko päivän.

Tammikuun aluevaaleissa Pirkanmaalle valitaan aluevaltuusto, joka päättää sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisestä. Aluevaalien ennakkoäänestys jatkuu 18. tammikuuta asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta.

Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.