Näin Oikotien kautta haettiin kämppiä Tampereelta – Kaupunginosat top 10:een tuli yllätysnousija

Suomen suurimmissa kaupungeissa tehtiin omistusasuntohakuja loppuvuoden aikana aiempaa useammin keskustan ulkopuolelta, kertoo Oikotie.

Koko viime vuoden otannalla ei näy keskustojen vetovoiman hiipumista suurimmissa kaupungeissa, mutta viimeisimmän vuosineljänneksen tilastoissa liikehdintää on nähtävissä.

Tampere on maan sisäisen muuttovoiton ylivoimainen ykkönen, mutta siellä vetovoima jakautuu lavealle. Suurin kiinnostus ei kohdistu ydinkeskustaan. Tampereelle muutetaan tällä hetkellä paljon muista isoista kaupungeista, kuten Jyväskylästä, Oulusta, Lahdesta ja pääkaupunkiseudulta. Sen sijaa kehyskuntiin Tampereen muuttovirta on miinusmerkkistä.

– Koko viime vuoden otannalla ei näy keskustojen vetovoiman hiipumista suurimmissa kaupungeissa, mutta viimeisen vuosineljänneksen tilastoissa on sellaista liikehdintää tulkittavissa, Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen kertoo tiedotteessa.

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Turku ja Oulu. Niistä Helsinki ja Tampere ovat ainoat, joissa on aiemmin ollut nähtävissä suurimman kiinnostuksen leviävän ulospäin keskusta-alueelta.

Oikotieltä etsittiin tamperelaista omistusasuntoa viime vuonna 30 prosenttia useammin kuin vuonna 2020.

Viimeisimmän vuosineljänneksen suurin nousija oli Tampereella kaupunginosista Tasanne. Se hyppäsi miltei tyhjästä toiseksi kiinnostavimmaksi omistusasuntoalueeksi.

Tampereen suosituin kaupunginosa on Pyynikinrinne, joka kuuluu osittain osaksi keskustaa. Loka–joulukuussa muut suosituimmat kaupunginosat olivat Oikotie Asuntojen omistusasuntohakupalvelussa Pyynikki, Tahmela, Kyttälä, Hervanta, Järvensivu, Kaleva, Härmälä ja Vuores. Kymmenestä vain Pyynikinrinne ja Kyttälä lukeutuvat keskustaan.

– Ydinkeskustan ulkopuoliset alueet korostuvat Tampereella enemmän kuin muissa isoimmissa kaupungeissa. On mielenkiintoinen ilmiö, että Tampere keräsi viime vuonnakin paikkakunnista ylivoimaisesti eniten maan sisäistä muuttovoittoa, mutta kaupungin vetovoimaisimmat osat ovat ydinkeskustan ulkopuolella. Samaa ilmiötä on sekin, että suuresta muuttovoitostaan huolimatta monen naapurikuntansa suuntaan Tampere kokee muuttotappiota. Esimerkiksi Lempäälään, Ylöjärvelle ja Pirkkalaan, Leinonen kommentoi.

Tampereen halutuimmat kaupunginosat 1.10.–31.12.21

1)Pyynikinrinne

2) Tasanne

3) Pyynikki

4) Tahmela

5) Kyttälä

6) Hervanta

7) Järvensivu

8) Kaleva

9) Härmälä

10) Vuores

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut