Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Y-Säätiö rakennuttaa kerrostalon Hervantajärvelle – taloon tulee polkupyörien pesupaikka ja etätyöhuoneita

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa kerrostalon Tampereen Hervantajärvelle. Kerrostalossa on kolme rappua, joissa on yhteensä 93 erikokoista huoneistoa.

Osoitteeseen Lyyrapyrstö 2 rakentuva kerrostalo on valmistuessaan A-energialuokassa. Hiilijalanjälkeä on pyritty pienentämään valitsemalla runkoratkaisuksi ontelolaatat massiivilaatan sijaan. Katolle on suunniteltu aurinkopaneelit.

Kerrostaloon valmistuu asuntojen lisäksi myös yhteistiloja, joita asukkaat saavat varata käyttöönsä. Pyykkituvan, polkupyörän pesupaikan ja talosaunojen lisäksi asukkaiden käytössä on myös kolme etätyöhuonetta sekä avoin yhteistila.

– Strategiatavoitteisiimme on kirjattu asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen. Uuden talon monipuoliset yhteistilat mukautuvat nykypäivän tarpeisiin ja mahdollistavat asukkaillemme esimerkiksi toimivan etätyöskentelyn kotoa käsin” kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman tiedotteessa.

Tampereen kaupungin tontinluovutusehdot edellyttävät, että tontille tulee sijoittaa taidetta. M2-Kotien kerrostalon taiteesta vastaavat nykytaiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen. Lyyranpyrstön kerrostalon pihalle valmistuu viisi mosaiikkipöytää. Pöydät ovat osa Y-Säätiön vuonna 2020 julkaisemaa 35-vuotistaideprojektia, jonka tarkoituksena on kuvata Y-Säätiön asukkaita ja heidän moninaisuuttaan.

Kerrostalon rakennustyöt on nyt aloitettu ja asuntojen arvioidaan valmistuvan kesällä 2023. Talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Raami Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana toimii Peab Oy. Urakkasumma on 11 miljoonaa euroa.