Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuusikko oikeuteen rikoskimarasta – näpistyksien joukkoon mahtuu myös ampuma-aserikos ja rattijuopumussyyte

Aluesyyttäjä Emmi Vilkko vaatii sakko- ja vankeustuomioita pirkanmaalaiselle kuusikolle, joka kytkeytyy olennaisesti rikossarjaan joka on toteutettu syyskuun 2020 ja maaliskuun 2021 välisenä aikana. Tuolloin henkilöt syyllistyivät syytteen mukaan 25 rikokseen, joista suurin osa on näpistyksiä. Vastaajien joukossa on pariin otteeseen samaa sukunimeä.

Näpistykset ovat suurelta osin polttoainevarkauksia sekä tapauksia, jossa mieshenkilö on mennyt tamperelaiseen Alkoon, ottanut pullon alkoholia mukaansa ja laittanut sen povitaskuunsa ilman aikomusta maksaa kyseistä tuotetta. Polttoainevarkaudet ovat puolestaan järjestään muutaman kympin tankkauksia: henkilö on tankannut auton automaatilla ja poistunut paikalta tankkaustaan maksamatta.

Ampuma-aserikos kohdistuu yhteen vastaajista, joka on pitänyt hallussaan Beretta-merkkistä asetta ilman että hänellä olisi siihen lupaa. Toinen vastaajista puolestaan vastaa syytteeseen muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta – syyttäjän mukaan hän kuljetti helmikuussa 2021 henkilöautoa Pirkkalassa niin, että hänellä on ajon aikana ollut 1,11 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Vastaaja on myöntänyt syyllisyytensä esitutkintavaiheessa.