Mikä oikein on televisiokomisario Koskisen salaisuus? – "Tampere nousee sarjassa yhdeksi hahmoista"

Menestys: Sarja rikkoi Ruutu-palvelussa ennätyksiä. Tampereella sitä ei pidetä yllätyksenä.

Viime viikolla Tampereelle tuli mukavia uutisia – marraskuun lopussa ruutuun tullut Ruudun alkuperäissarja Koskinen oli ensimmäisten jaksojen katselulla mitattuna noussut Ruudun kaikkien aikojen katsotuimmaksi draamasarjaksi. Sarjan kokonaisuustavoittavuus on lähes 800 000 katsojaa, ja sarjan avausjakso nähtiin myös Nelosella.

– Tampere ja sarja näyttävät hyvältä! Menestystä ei voi pitää mitenkään yllätyksenä, sanoo Film Tampereen toimitusjohtaja Ilkka Rahkonen.

Rahkonen on erityisen tyytyväinen siihen, että Tampere ei tarjoa sarjalle vain tapahtumapaikkaa.

– Tampere on niin vahvasti esillä, että se nousee kokonaisuudessa yhdeksi sarjan hahmoista. Katsojamäärät kertovat siitä, että tamperelainen elämänmeno kiinnostaa ja on erittäin iso juttu että sarja tapahtuu Tampereella, Rahkonen innostuu.

Loppuvuoden 2021 aikana sarjasta alettiin kuvata jo toista tuotantokautta. Ei ole vielä aivan varmaa, missä vaiheessa toinen tuotantokausi tulee eetteriin, mutta kuvauksia on jatkettu Tampereella jo alkuvuoden aikana.

– Varmasti kaikki osapuolet ovat olleet sitä mieltä, että ilman muuta tehdään lisää. Jos ajatellaan tamperelaisesta näkökulmasta, niin tähän on ollut helppo myös sijoittaa rahaa koska se tulee varmasti takaisin.

Ilkka Rahkonen sanoo, että hän ei ole nähnyt vielä kokonaan ensimmäistä kautta. Hän on kuitenkin pitänyt siitä minkä on nähnyt.

– Sarja on mielestäni hyvä. Siinä on kaikki osa-alueet kohdillaan ja konsepti tarjoaa niin jännitystä kuin inhimillistä lämpöäkin, Rahkonen kiittelee.

Vielä menestys ei ole näkynyt Koskinen-teemakävelyitä järjestävän Amazing Cityn arjessa. Yritys on markkinoinut kaupunkikävelyä, joka toteutetaan mobiilisovelluksen avulla. Kävelyllä vieraillaan sarjasta tutuilla keskustan kuvauspaikoilla.

– On siinä tietysti sekin, että emme ole sovellusta vielä hirveästi markkinoineet. Vuodenaikakaan ei ehkä nyt ole paras keskellä talvea, keväällä odotukset ovat sitten toisenlaiset, kuvaa yrittäjäksi ja seikkailutirehtööriksi itseään kuvaava Heikki Närvänen.

Närväsen mukaan sovellusta on tähän mennessä ostettu ”ehkä muutamia kymmeniä”.

– Sarjahan on hyvä. Katsoin sen heti kun se oli mahdollista ennakkokatsella, ja osasin odottaa sen suosiota, Närvänen sanoo.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut