Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestari-Luka oli Vuoden Tamperelainen urheilija – "Ei voi olla kuin tyytyväinen"

Marraskuussa 2021 tamperelainen kilpa-autoilija Luka Nurmi, 17, otti uransa toistaiseksi makeimman voiton, kun hänet kruunattiin Ferrari Challenge -sarjan maailmanmestariksi sunnuntaina Italian Mugellossa.

Tammikuussa 2022 voitot jatkuvat: Nurmi äänestettiin Vuoden Tamperelaiseksi Urheilijaksi vuosimallia 2021 internetissä järjestetyssä Tamperelaisen lukijaäänestyksessä.

Muut palkintopallisijat menivät keilaaja Peppi Konsterille sekä jääkiekkoilija Aleksander Barkoville. Äänestystä on järjestetty vuodesta 2016 alkaen ja jalkapallo jyräsi, kunnes vuosi sitten edellinen valinta osui uimari Ida Hulkolle.

Valinta tuntuu urallaan vahvassa nousukiidossa olevasta lukiolaisesta oikein hyvältä.

– Se jopa yllätti. Kuulin ehdokkuudesta ja mietin, että onpa melkoinen lista missä saa olla mukana. Kun valinta osui kohdalle, ei voi olla kuin tyytyväinen, Nurmi toteaa.

Hulkko oli tuloksissa sijalla kahdeksan. Eteen sijalle seitsemän kiilasi oma ehdokas-sarjassa suurta suosiota kerännyt frisbeegolfari Daniel Davidsson 127 äänellä.

Nousukiitoa odotetaan myös alkavan vuoden osalta. Ferrarilla pojan menestys on nostanut odotuksia entisestään.

– Minulla on ensi kauteen jatkuva sopimus ajamisesta Ferrari Challenge -sarjassa, mutta olisi hienoa päästä ajamaan GT3-luokkaan. Toivon mukaan kolmen vuoden kuluttua olisin jo täysammattilainen, ja Le Mansin 24 tunnin kilpailun voitto on suurin unelmani, Nurmi pudottelee määrätietoisesti.

Rahaakin laji vaatii.

– Sponsorihankinta ei ole koskaan helppoa. Koko ajan niitä tarvitaan edelleen, Nurmi huomauttaa.

Yhtenä tärkeänä tavoitteena on käydä myös lukio loppuun. Monesti on käynyt silläkin tavalla, että nuori kilpa-autoilija on palannut reissuiltansa koepapereiden eteen. Fysiikka, historia ja yhteiskuntaoppi ovat eniten pojan sydäntä lähellä.

– Historian tuntemus auttaa myös siinä, että tietää enemmän niistä maista joissa kilpailee.