Ennakkoäänestys alkaa – aluevaaleissa voi äänestää Hakametsän jäähallissakin

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa 12. tammikuuta ja jatkuu 18. tammikuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.

Tampereella ennakkoäänensä voi antaakauppakeskuksissa, lähitoreilla, kirjastoissa ja oppilaitoksissa eri puolilla kaupunkia.

Äänestys on mahdollista lisäksi Tampereen jäähallissa Hakametsässä, keskusvirastotalossa ja Monitoimitalo 13:ssa.

– Nyt uutena ennakkoäänestyspaikkana on jäähalli, jossa pystyy äänestämään erityisen väljästi jäähallin käytävällä. Äänestyspaikalle on myös helppo tulla: autolla pääsee ihan oven lähelle, sanoo tiedotteessa lakimies Katja Korhonen, joka toimii keskusvaalilautakunnan sihteerinä.

Eristyksessä ja karanteenissa olevat saavat tietyin edellytyksin äänestää kotiäänestyksessä tai vaalipäivänä vaalipaikan pihassa.

Tampereella on perinteisesti pitkät aukioloajat ennakkoäänestyspaikoilla, eli äänestää voi myös ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Vaalit toimitetaan epidemiatilanteen edellyttämillä järjestelyillä.

– Tampereella vaalitoimitsijat pitävät maskia ja käyttävät käsidesiä. Pintoja puhdistetaan säännöllisesti. Ennakkoäänestyspaikalla on pleksit äänestäjän ja vaalitoimitsijan välissä, kertoo Katja Korhonen.

– Äänestyspaikalla sijoittelussa ja jonotuksessa huomioidaan riittävät väljyydet. Äänestäjille tarjotaan maskia, jos heillä itsellään ei sitä ole. Käsidesiä on tarjolla.

Aluevaaleissa voivat äänestää viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävät Suomen kansalaiset, joiden kotikunta kuuluu Pirkanmaan hyvinvointialueeseen. Lisäksi äänioikeutettuja ovat ne muiden EU-maiden sekä Islannin ja Norjan kansalaiset, joilla on kotikunta hyvinvointialueella. Muut ulkomaalaiset ovat äänioikeutettuja, jos heillä on ollut kotikunta Pirkanmaalla yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan.

Pirkanmaalla aluevaltuustoon valitaan 79 valtuutettua. Aluevaltuusto aloittaa työnsä 1.3.2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut