Tampereen kaupunkia epäiltiin useista epäkohdista liittyen Särkänkodin toimintaan – nyt tuli aluehallintoviraston ratkaisu

Aluehallintovirasto (Avi) on päättänyt Orivedellä sijaitsevan ja Tampereen kaupungin hallinnoiman Särkänkodin valvonnan.

Avi toteaa päätöksessään, että "Tampereen kaupunki on toiminut käytettävissä olevien selvitysten perusteella asianmukaisesti ja aluehallintoviraston antaman määräyksen mukaisesti ja saanut korjattua Särkänkodin välittömän asiakastyön mitoituksen asiakkaiden palveluntarvetta vastaavalle tasolle."

– Asia ei tältä erää anna aluehallintovirastolle aihetta enempiin toimenpiteisiin, lausunnossa todetaan.

Avi määräsi 1. syyskuuta 2021 annetulla päätöksellä Tampereen kaupungin turvaamaan asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun Oriveden Särkänkodissa siten, että asiakkaiden palveluntarpeen mukainen välittömän asiakastyön mitoitus toteutuu. Kaupunki velvoitettiin järjestämään Oriveden Särkänkodin johtaminen siten, että yksikön johtajalla on vastuullaan vain Särkänkodin johtaminen.

Vastaisen toiminnan varalle aluehallintovirasto antoi huomautuksen Tampereen kaupungille Särkänkodin asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun vaarantamisesta sekä lain vastaisesta toiminnasta tammi-heinäkuussa 2021.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut