Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Teollisuusmuseo pelasti Werstaan – Lenin-museon juhlat jäivät torsoiksi, kun turistit eivät päässeet Tampereelle

Teollisuusmuseon suosio pelasti Werstaan kävijämäärän viime vuonna. Werstaalla vieraili viime vuonna 26 695 kävijää.

Koronarajoitukset näkyivät kävijämäärissä nyt toisena vuonna peräkkäin. Viime vuonna näyttelyt jouduttiin sulkemaan lähes kolmeksi kuukaudeksi.

Vuonna 2020 museossa kävi 30 989 ihmistä, kun ennen koronaa vuonna 2019 kävijöitä oli 51 251 vuodessa.

Kävijöitä veti Werstaalle erityisesti uusi Teollisuusmuseo. Teollisuusmuseo kertoo Tampereen teollisuuden 200-vuotisen tarinan ja se on tehty Werstaan ja museokeskus Vapriikin yhteistyönä. Näyttelyn toteuttamiseen saatiin Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha.

Lenin-museossa kävi vuoden 2021 aikana 7893 vierailijaa. Vuonna 2020 museossa oli 8381 kävijää, kun ennen koronaa vuonna 2019 kävijämäärä oli lähes 13000. Matkustamisen rajoitukset näkyivät museossa selvästi.

Museon avaamisesta tuli 75 vuotta ja juhlaa vietettiin yhdessä Postimuseon kanssa piirustuskilpailun merkeissä. Kosmoksen komein kortti -kisa juhlisti myös ensimmäisen avaruuslennon 60-vuotispäivää.

Kosmonautti Juri Gagarinin vierailusta Lenin-museossa tuli myös 60 vuotta.

Lenin-museo on ollut osa Työväenmuseo Werstasta vuodesta 2014 lähtien.

Werstas on Tampereella tukikohtaansa pitävä työelämän ja sosiaalihistorian valtakunnallinen vastuumuseo. Museo on toiminut Finlaysonin historiallisella tehdasalueella vuodesta 1993 lähtien.