Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan viimeinen videovuokraamo lopettaa tammikuussa – "Minusta tuntuu, että toinen kotini lähtee alta"

Elokuvat: Maakunnan viimeinen videovuokraamo Lielahden Filmtown sulkee ovensa tammikuussa.

Tampereen Lielahden Taninkadulla sijaitsevan Filmtownin vuokrasopimus päättyy 22. tammikuuta eikä uutta liiketilaa ole toistaiseksi tiedossa. Se tarkoittaa sitä, että Pirkanmaalla ei ole pian enää yhtään elokuvien videovuokraamoa.

– Olemme etsineet uutta paikkaa reilun kuukauden ja etsimme edelleen. Haluamme pysyä Lielahdessa emmekä ole valmiita muuttamaan sieltä pois, sillä perinteemme on siellä hyvä. Jos muutamme Tampereen keskustaan, käynee tänä päivänä meidän alallamme huonosti, Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen kommentoi.

Lielahden Filmtownin myymäläpäällikkö Tii Mannela-Nieminen tuli videovuokraamoalalle vuonna 2007 Makuunin palvelukseen ja siirtyi pari vuotta myöhemmin Filmtowniin.

– Minusta tuntuu, että toinen kotini lähtee alta, hän sanoo maakunnan viimeisen Filmtownin lopettamisesta.

Mannela-Nieminen muistuttaa, että taloudellisesta kannattavuudesta ei ole liikkeen lopettamisen kohdalla kyse.

– Lielahden myymälän asiakkaiden määrä ei ole muuttunut viime vuosina, mutta myynti on painottunut enemmän irtokarkkeihin, Mannela-Nieminen sanoo.

–  Enää myymälään ei tulla niinkään sillä ajatuksella, että katsotaan mitä elokuvia on tarjolla vaan monet vakioasiakkaat soittavat tänne usein ja kysyvät, onko meillä jokin tietty elokuva ja varaavat videon, jos se löytyy, hän jatkaa ja lisää, että yhä myös perheet ja kaveriporukat tulevat yhdessä valitsemaan elokuvan ja ostavat karkit samalla.

Videovuokraamoiden tilanne muuttui suoratoistopalveluiden tulon myötä. Suoratoistopalveluissa ei kuitenkaan ole kaikkia maailman elokuvia.

– Itsekin katselen tällä hetkellä Marvelin elokuvia järjestyksessä eivätkä ne kaikki tosiaankaan löydy suoratoistopalveluista, Mannela-Nieminen toteaa.

Filmtownin emoyhtiöllä on jatkossakin Tampereella Ratinan kauppakeskuksen Spice Ice by CandyTown ja Hämeenkadun CandyTown, josta Tii Mannela-Nieminen vastaa Lielahden liikkeen lisäksi.

Yritys ei siis häviä Pirkanmaalta minnekään, mutta...

– Jos Lielahden vuokraamon sulkemisen jälkeen tulee puolen vuoden tauko niin yrityksen seuraava piste Pirkanmaalla on CandyTown eikä Filmtown. Näyttää siltä, että emme löydä videovuokraamolle uutta tilaa ihan piakkoin, joten aloittanemme Lielahden myymälässä loppuunmyynnin hyvin pian, toimitusjohtaja Nurminen määrittelee.