Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paras Tamperelainen pizza löytyy tutusta paikasta

Kisa: Pizzeria Napoli jatkaa toimintaansa toisessa sukupolvessa. Isä-Kallen ja äiti-Birgitan jalanjälkiä jatkaa poika Johannes Räsänen.

Paras Tamperelainen Pizza 2021 löytyy jälleen kerran Aleksanterinkadun Pizzeria Napolista, totesi lähes joka neljäs Tamperelaisen kisassa äänensä antanut.

Toiseksi tullut Hervannan Il Posto ja kolmanneksi noussut Sitko saivat yhteensä noin puolet Napolin äänimäärästä.

– Koronan aikana on korostunut entisestään se, miten tärkeitä meille ovat uskolliset vakioasiakkaat ja tietysti suuri tunnustus pitää antaa henkilökunnallemme, kiittelee Johannes Räsänen, joka siirtyi viime vuonna Napolin yrittäjäksi.

Hänen vanhempansa Birgitta ja Kalle Räsänen vetivät ravintolaa lähes 30 vuotta ja ovat luonnollisesti edelleen seuraavan sukupolven tukena niin käytännön toimissa kuin hiljaisen tiedon siirtämisessä eteenpäin.

– Vaihdos tapahtui kieltämättä haastavassa tilanteessa. Onhan parin viime vuoden aikana tullut itsellekin eteen tilanteita, joita en ole ennen kokenut, mutta ratkomme ongelmia yhdessä, Kalle Räsänen toteaa.

Korona-aikaa on kestänyt jo lähes kaksi vuotta. Rajoituksia aukioloihin ja kerralla sisään sallittaviin asiakasmääriin on ollut monenmoisia, mutta etenkin vuonna 2021 Pizzeria Napolin väkeä työllisti se, miten kaikki tuotteisiin tarvittavat raaka-aineet saadaan perille.

Onhan parin viime vuoden aikana tullut itsellekin eteen tilanteita, joita en ole ennen kokenut, mutta ratkomme ongelmia yhdessä.

– Listallamme on 100 pitsaa ja lupaamme asiakkaille, että kaikki listan pitsat ovat aina ostettavissa. Joukossa on pitsoja, joissa on eksoottisiksi kutsuttavia ainesosia. Niiden saatavuudessa on ollut vaikeuksia, mutta olemme keksineet keinot kaikkien ainesten saamiseksi meille, Johannes Räsänen kertoo.

Napolin vuodenvaihteen perinteisiin kuuluu uuden ruokalistan laatiminen. Se otetaan käyttöön tammi-helmikuussa.

– Suosikit säilyvät listalla ja muutokset ovat muutenkin pieniä, mutta teemme uudistuksia varsinkin vegetuotepuolella, Kalle Räsänen paljastaa.

Pizzeria Napoli on sijainnut samalla paikalla jo vuodesta 1978. Räsäset ryhtyivät sen yrittäjiksi vuonna 1992.