Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hervantalainen räppäri tekee tilauksesta räppibiisejä – "Ei ole pitänyt olla vakava..."

Näkökulma: Tamperelainen Marko Hurme-Salonen kehitteli itselleen sivutoimista tekemistä, jolla on ollut myös kysyntää.

Tarvitsetko tilaustyönä räppibiisiä? Onnistuu kyllä.

Näin vakuuttaa hervantalainen Marko Hurme-Salonen sosiaalisessa mediassa. Miehen artistinimi kääntyy notkeasti Läski Saloseksi. Toiminta sai alkunsa alkuvuodesta 2019, kun Saloselta kysyttiin voisiko tämä tehdä biisin annetuista aiheista maksua vastaan.

– Olin silleen että no mikä ettei, kun aina ylimääräiselle rahalle on käyttöä. Sitten huomasinkin, että nämä tilaustyöräpit syntyvät ihan hetkessä, joten miksipä niitä ei tekisi lisää kun yhtäkkiä kysyntääkin alkoi olla, Hurme-Salonen muistelee.

Toiveet ovat liikkuneet laidasta laitaan.

– On voinut olla vaikkapa kaveriporukka, jolle on lähdetty tekemään omaa tunnuskappaletta juhlissa kuunneltavaksi. Sitten on tilattu myös biisejä syntymäpäivälahjaksi synttärisankarille. Kertalleen on tullut tehtyä myös hääbiisi hääparille annetuista aiheista, Hurme-Salonen kuvailee.

Toiveet ovat liittyneet myös niin sanottuun kaupalliseen yhteistyöhön.

– Olen tehnyt räppejä myös pienten yritysten mainoksiin. Enimmäkseen kyse on ollut siitä, että verkkokauppiaat ovat halunneet biisejä ja lyriikkavideoita niihin. Joku kappale on sittemmin noussut myös radiosoittoon, Hurme-Salonen kertoo.

Korona ei ole tilauksiin vaikuttanut.

– Olen muutenkin tehnyt aina etänä kaikki kappaleet enkä ole tavannutkaan kuin pari asiakastani, hän kertoo käytännöstä.

Varsinaisesti kyseenalaisia toiveita hervantalaisräppärille ei ole tullut. Outoja sitten jonkun verran. Erikseen Hurme-Salonen nostaa esille työkaluja kauppaavan verkkokaupan, jonka nimi tunnetaan synonyymina myös miehen anatomiaan olennaisesti liittyvälle ruumiinosalle.

– He toivoivat tietysti, että räppi on mahdollisimman kaksimielinen. Hauska kappalehan siitä lopulta syntyi. Tilaustöissä ajatuksena on ollut muutenkin se, että mukana on reippaasti huumoria. Ei ole pitänyt olla vakava, ja siitä ovat asiakkaatkin pitäneet.

Vielä ei ole tullut vastaan sellaista tilaustyötä, josta olisi pitänyt kieltäytyä.

– Osaan omissakin kappaleissani helposti heittäytyä toisen ihmisen rooliin, vaikka käsittelyssä olevasta asiasta ei olisikaan henkilökohtaista kokemusta. Jos jostain kieltäytyisin, niin se voisi olla joku kappale jossa haukkuisin jotain henkilöä kunnolla toisen pyynnöstä. Sellaista tietenkään en haluaisi levitykseen omalla nimelläni koska sen voisi käsittää todella väärin.