Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä vaarallinen risteys saa pian liikennevalot

Raitiotieallianssi on Tampereen kaupungin tilaamana uusinut ja lisännyt loppusyksyn aikana liikennevaloja ja varoitusvaloja raitiotien varrelle Taysin alueella Lääkärintiellä sekä Kalevassa Sarvijaakonkadun ja Rieväkadun liittymäalueella. Valomuutokset on tehty alueiden liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Uudet liikennevalot on tavoitteena ottaa käyttöön viikolla 2 (10.1.2022 alkaen)

– Sarvijaakonkadun ja Rieväkadun alueella on sekä vilkasta ajoneuvo- että jalankulkuliikennettä. Raitioliikenteen käynnistyttyä alueella on ollut vaaratilanteita, ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi alueelle oli syytä toteuttaa kattava liikennevalo-ohjaus. Taysin alueella puolestaan raitiotien ylityspaikan on todettu vaativan lisävaloja jalankulkijoille ja pyöräilijöille, liikennejärjestelmän suunnitteluyksikön päällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta toteaa tiedotteessa.

Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymäalueella on rakennettu kokonaan uutta liikennevalojärjestelmää alueen liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja liikenteen selkiyttämiseksi.

Uudet liikennevalot on samoin tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta. Opastimia on lisätty kaikille kulkumuodoille eli jalankulkuun ja pyöräilyyn, autoliikenteelle sekä raitioliikenteelle. Valoja on asennettu kaikkiin risteyksen suuntiin ja risteysalueelle tulee yhteensä 20 uutta opastinta 12 uuteen valopylvääseen. Liikennevalojen johdotukset on aloitettu joulukuussa.

Raitiotieallianssi tekee asennustöiden lisäksi keväällä vielä alueen pintatyöt kuten kiveykset ja asfaltoinnit. Töistä aiheutuu joitakin liikennejärjestelyjä, ja liikennettä ohjataan tarvittaessa liikenteenohjauksella. Nykyiset varoitusvalo-opastimet puretaan pois, kun uusi liikennevalo-ohjaus otetaan käyttöön.

Taysin alueelle Lääkärintien niin sanotun kumiylikäytävän kohdalle asennetaan jalankulkijoita ja pyöräilijöitä varten raitiotien varoitusvalot.

– Taysin alueella on ollut tarvetta herättää varsinkin pyöräilijöiden huomiota samasta suunnasta eli lännestä lähestyvän Ratikkaliikenteen osalta. Siksi raitiotien ylityspaikalle asennetaan niin sanotut varova-valot, Ari Vandell kertoo.