Loppiaisena rokotetaan Hatanpäällä ilman ajanvarausta – kuudella asemalla rokotteen saa ajanvarauksella

Tampereella rokotetaan myös loppiaisena. Loppiaisena, torstaina 6. tammikuuta kello 9–15 koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Hatanpään koronarokotusyksikössä (Hatanpäänkatu 24, C-rakennus).

Ajanvarauksella rokotuksen saa Hatanpään koronarokotusyksiköstä sekä Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilta.

Ajan voi varata täältä. Puhelimitse saat varattua ajan numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22 välisenä aikana).

Nyt aikoja on varattavissa torstain lisäksi runsaasti muillekin päiville niin terveysasemille kuin Hatanpään koronarokotusyksikköön. Rokotukseen saa ajan samallekin päivälle.

– Olemme saaneet rekrytoitua uusia rokottajia, sen vuoksi pystymme avaamaan uusia rokotusaikoja koko ajan lisää. Tavoitteena on edetä rokotuksissa ripeästi ikääntyneistä kohti nuorempia, kertoo hoitotyön päällikkö Birgit Aikio Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Hatanpään koronarokotusyksikössä on hyvin aikoja varattavissa myös riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksiin sekä niiden ei-riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksiin, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä.

Heille rokotuksia annetaan toistaiseksi vain ajanvarauksella Hatanpäällä. Kaikkien 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat myöhemmin tammikuussa. Niistä tiedotetaan viimeistään 12. tammikuuta.

Kuka saa nyt rokotuksen?

Koronarokotuksen saavat kaikki yli 12-vuotiaat.

Rokotteen saavat myös riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat lapset ja ei-riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. Heidän rokotukset on keskitetty Hatanpään koronarokotusyksikköön ja rokotukseen pitää varata etukäteen aika.

Toisen rokotteen voit ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmannen rokotteen voivat saada yli 60-vuotiaat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat yli 18-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

18–59-vuotiaat voivat ottaa kolmannen annoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Rokoteväliä voidaan lyhentää todennäköisesti tammikuun lopussa.

Neljättä rokoteannosta suositellaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut