Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen taitoluistelija Jenni Saarinen tähtää Pekingiin – "Se on ollut unelma niin monen vuoden ajan"

Maaliskuussa 1999 syntynyt, Tampereen Kooveeta edustava taitoluistelija Jenni Saarinen on suurella todennäköisyydellä yksi suomalaisista olympiaurheilijoista, kun talviolympialaiset alkavat helmikuun alussa 2022 Kiinan Pekingissä.

Saarinen muutti perheensä kanssa Tampereelle, kun tyttö oli kaksivuotias. Pirkanmaan maisemat ovat vaihtuneet uran kehittyessä Saksan Oberstdorfiin, missä Saarisella on erittäin laadukkaat puitteet harjoitella.

– Olen ollut Tampereella loppuvuoden ajan noroviruksen takia. Palaan Oberstdorfiin EM-kisojen jälkeen. EM-kilpailut järjestetään Tallinnassa 10.–16. tammikuuta, ja siellä on hyvät puitteet kilpailla ja halli on tuttu, Saarinen kertoo.

Nuori nainen on tyytyväinen harjoitteluunsa Saksassa.

– Oberstdorfissa harjoitteluryhmä on tosi hyvä. Harjoitusporukassa on useampia kansallisuuksia. Tämän kauden aikana on tullut käytyä toki enemmän Suomessakin, kun liikkuminen on ollut enemmän mahdollista. Mennään kausi kerrallaan, kauden jälkeen aina puhuttu valmentajien kanssa että miten mennään ja mitä tehdään jatkossa, Saarinen kuvailee.

Aivan ensimmäinen laji oli aikoinaan telinevoimistelu.

– Aloitin kolmevuotiaana telinevoimistelun isoveljen perässä ja viisivuotiaana sitten taitoluistelu. 9–10 -vuotiaana täytyi tehdä lajivalinta ja laji oli sitten taitoluistelu.

– Ensimmäisen kerran kun pääsin maajoukkueryhmiin, tajusin että tässä on varmaan jollain lailla hyvä. Aikuisten maajoukkueisiin pääsin mukaan ensimmäisen kerran 12-13 -vuotiaana, sitten alkoi jo tulla tavoitteita ja kilpailut alkoivat olla jo tiukempia ja tavoitteellisempia.

Tallinnan EM-kisojen jälkeen taitoluistelijalla on yksi tavoite ja se on talviolympialaiset.

– Se on kuitenkin ollut unelma jo niin monen vuoden ajan. Vielä yksi puristus on ennen sitä jäljellä, ja pitää tietenkin varmistua myös siitä että suoritustaso riittää.

Tulostavoitteetkin ovat selvillä.

– Tavoitteena on olympialaiset. Siellä ainakin 16-18 sakkiin sijoittuminen, jos vaan saa hyviä suorituksia. EM-kisoissa tavoite sitten vastaavasti kymmenen parhaan joukkoon. Vapaaohjelma on ollut haastava, joten sitä pitää parantaa.