Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Pirkanmaan koronatilannetta ei voi enää hallita jäljityksellä" – Pirkanmaalla selviää nyt vain joka viidennen koronatartunnan lähde

Koronapotilaiden vuodeosastohoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla edelleen korkealla tasolla, kertoo Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä. Tehohoidon tarpeessa ei ole sen sijaan havaittu kasvua. Sairaaloiden henkilökunnan terveenä pysyminen on pandemiaohjausryhmän mukaan tällä hetkellä merkittävä riski.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä esitti tänään aluehallintovirastolle tapahtuma- ja tilarajoituksien jatkamista lievennettyinä.

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 911 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta. Tartuntaluku ei enää heijasta todellista tautitapausten määrää. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 3222 tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi vain 19 prosentissa tapauksista. Tilannetta ei pandemiaohjausryhmän mukaan voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla.

Yhden koronarokotteen on Pirkanmaalla saanut 88,5 prosenttia, kaksi rokotetta 84,4 prosenttia ja kolme rokotetta 24,3 prosenttia yli 12-vuotiaista.