Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella haettavana rivi- ja kerrostalotontteja sekä päiväkotitontti – "Ojalan ja Vuoreksen tonteilla edellytämme, että rakennukset saavat puisen julkisivun"

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on käynnissä. Tarjolla on yhteensä 15 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen Holvastin, Multisillan, Ojalan, Olkahisen ja Vuoreksen kaupunginosista. Olkahisen tontti myydään ja muut tontit vuokrataan.

Lisäksi haettavana on tontti palvelusetelipäiväkodin rakentamiseen Hervantajärveltä. Hakuaika päättyy 4. helmikuuta.

– Haussa on nyt tontteja poikkeuksellisen monimuotoiseen rakentamiseen. Monipuolisella tonttitarjonnalla pyrimme vastaamaan lapsiperheiden tarpeisiin sekä myös rakentajien toiveisiin, kertoo tonttipäällikkö Aila Taura tiedotteessa.

Esimerkiksi Holvastin tonteille edellytetään perheille sopivien asuinpientalojen rakentamista. Toiseen Multisillan tonteista on mahdollista toteuttaa rivitaloja tai kytkettyjä pientaloja. Olkahisen tontille on mahdollista rakentaa pienkerrostalo- tai rivitaloasuntoja.

Lisäksi Vuoreksessa asemakaava mahdollistaa osaan tonteista rivitalojen, kerrospientalojen tai townhouse-tyyppisten asuinrakennusten rakentamisen.

– Kaupungin strategiset painotukset puurakentamiseen ja hiilineutraaliuteen näkyvät tonttihaussa. Ojalan ja Vuoreksen tonteilla edellytämme, että rakennukset saavat puisen julkisivun. Vuoreksen Harjanteen tontilla myös rakennuksen rungon tulee olla puinen, Taura sanoo.

Uutta hakuprosessissa on se, että Ojalasta tontin saavien on laskettava ja raportoitava rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki 50 vuoden tarkastelujaksolla.

Lisäksi heidän on kuvattava, millaisten ratkaisujen avulla minimoidaan hiilijalanjälkeä ja mahdollistetaan asumisen sekä asukkaiden elämäntapojen pieni hiilijalanjälki.

Haussa olevia tontteja luovutetaan niin vapaarahoitteiseen kuin valtion tukemaan asuntotuotantoon. Holvastin ja Ojalan tontteja voi hakea sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Multisillan kerrostalotontille tulee rakentaa asumisoikeusasuntoja ja omistusasuntoja. Muut tontit ovat vapaarahoitteiselle rakentamiselle.

Multisiltaan on valmistumassa päiväkoti, joka otetaan käyttöön tammikuussa 2022. Päiväkodin viereiset tontit ovat nyt mukana hakuprosessissa, ja tonteille tulee asuntoja noin 250 asukkaalle. Asuinalueesta tulee pääosin kerrostalovaltainen, mutta rivitaloilla ja kytketyillä pientaloilla monipuolistetaan alueen asumismuotoja.

Multisillan aluetta kehitetään voimakkaasti osana Tampereen kaupungin Peltolammin–Multisillan lähiöohjelmaa. Alueen asukkaat näkevät alueen vahvuutena erityisesti sen luonnonläheisyyden ja väljyyden. Peltolammi ja Multisilta ovat vuosina 2020–2022 mukana ympäristöministeriön koordinoimassa lähiöohjelmassa, jonka tavoitteina ovat hyvinvoivat ja vetovoimaiset lähiöt.

Hervantajärvellä sijaitsevaa päiväkotitonttia voivat hakea rakentajien ja varhaiskasvatuksen palvelutuottajien yhteenliittymät. Tontille on tarkoitus tulla yksityinen päiväkoti, mutta valitun palvelutuottajan on hakeuduttava Tampereen kaupungin palvelusetelituottajaksi.