Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kertoo olevansa valmis vuodenvaihteeseen – "Hauskanpito on tietenkin sallittua"

Sisä-Suomen alueen poliisiasemat ovat varautuneet vuodenvaihteeseen. Poliisi kertoo varautumisesta tiedotteessa. Ilotulitteiden käyttö on sallittua täysi-ikäisille perjantaina 31.12. kello 18 – lauantaina 1.1. kello 02 välisenä aikana.

Alaikäisille ei ilotulitteita saa luovuttaa. Jyväskylän ja Tampereen keskusta-alueilla ei saa käyttää ilotulitteita lainkaan.

Pirkanmaalla Tampere ja Keski-Suomessa Jyväskylä ovat yleensä olleet paikkoja, joihin ravintolatarjonnan johdosta on kertynyt paljon juhlijoita. Ravintoloiden ollessa rajoitetummin auki juhlinta saattaa siirtyä yksityistiloihin.

– Vuoden vaihtuessa Sisä-Suomen alueella työskentelee normaalivahvuutta enemmän poliisimiehiä, jotka valvovat sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta että liikennettä ja suorittavat hälytystehtäviä, poliisi tiedottaa.

Aikaisempien vuodenvaihteiden tilastot osoittavat hälytystehtävien kaksinkertaistuvan verrattaessa niitä esim. normaaliin viikonloppuun. Tyypillisimmät tehtävät ovat huonokuntoisiin päihtyneisiin liittyviä, pahoinpitelyt ravintoloissa tai kadulla sekä kotihälytykset. Myös erilaiset ilotulitteilla aiheutetut vahingot ja häiriöt työllistävät poliisia perinteisesti ympäri poliisilaitoksen aluetta.

Liikenteenvalvonnassa poliisin painopiste on rattijuopumusvalvonnassa sekä liikenneturvallisuutta vaarantavassa ajotavassa, kuten nopeuksissa, ohituksissa sekä ajoneuvojen etäisyyksissä.

– Autolla liikuttaessa on syytä varata mukaan aina selvä kuljettaja, joka on sitoutunut olemaan selvänä koko matkan ajan sekä varata keliolosuhteiden vaatimusten mukaisesti riittävästi aikaa matkustamiseen, poliisi huomauttaa.

Poliisi kertoo puuttuvansa muita uudenvuodenjuhlijoita häiritsevään käyttäytymiseen, mutta "hauskanpito on tietenkin sallittua". Poliisi puuttuu myös lainvastaiseen ilotulitteiden käyttöön. Laissa vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudessa ilotulitteet ja yleensä lainvastainen toiminta on käsitelty selkeästi. Turvallisten ja laillisten ilotulitteiden käytössä on huomioita erityisesti sekä ikärajat että ajalliset ja alueelliset rajoitukset.