Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotukset etenevät Tampereella: Alle 60-vuotiaat voivat varata kolmannen rokotusajan kun toisesta rokotuksesta on kulunut viisi kuukautta

Iäkkäämpien tamperelaisten rokotukset ovat edenneet niin, että nyt alle 60-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotuksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Ajan voi varata Hatanpään koronarokotusyksikköön tai omalle terveysasemalle.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannos voidaan antaa kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Neljäs rokoteannos katsotaan heillä tehosteannokseksi, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai tiloista: elinsiirto, kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, immunosuppressiivinen syöpähoito, autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä, dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV tai lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Ajanvarauksella rokotuksia annetaan Hatanpään koronarokotusyksikössä (Hatanpäänkatu 24, C-rakennus) sekä terveysasemilla. Voit valita, mille terveysasemalle varaat ajan.

Lisäksi aikuisten terveystarkastusyksikössä on tarjolla aikoja 10. tammikuuta alkaen.