Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi jatkaa rajoituksia Pirkanmaalla – tilojen käyttöä rajataan tammikuun loppuun asti

Aluehallintovirasto jatkaa tilojen käyttöön kohdistuvia rajoituksia Pirkanmaalla tammikuun loppuun asti. Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvan päätöksen mukaan toimijoiden on ehkäistävä lähikontaktien aiheuttamaa riskiä. Lähikontakteja voi ehkäistä muun muassa rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikkoja.

Uusi päätös ei vaikuta alueella voimassa oleviin päätöksiin, joiden nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Tammikuun 7. päivään asti on puolestaan voimassa tartuntatautilain pykälä 58 g, jonka nojalla on suljettu yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Näitä ovat muun muassa yleiset saunat, sisäliikuntatilat, kylpylöiden allastilat, tanssipaikat, huvipuistot, sisäleikkipuistot ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Sulkemispäätöksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Nyt jatkettava määräys tilojen käytöstä koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Toimijat voivat harkita yhdeksi keinoksi esimerkiksi vanhempien oleskelun rajoittamista lasten harrastustiloissa.