Avi jatkaa rajoituksia Pirkanmaalla – tilojen käyttöä rajataan tammikuun loppuun asti

Aluehallintovirasto jatkaa tilojen käyttöön kohdistuvia rajoituksia Pirkanmaalla tammikuun loppuun asti. Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvan päätöksen mukaan toimijoiden on ehkäistävä lähikontaktien aiheuttamaa riskiä. Lähikontakteja voi ehkäistä muun muassa rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikkoja.

Uusi päätös ei vaikuta alueella voimassa oleviin päätöksiin, joiden nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Tammikuun 7. päivään asti on puolestaan voimassa tartuntatautilain pykälä 58 g, jonka nojalla on suljettu yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Näitä ovat muun muassa yleiset saunat, sisäliikuntatilat, kylpylöiden allastilat, tanssipaikat, huvipuistot, sisäleikkipuistot ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Sulkemispäätöksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Nyt jatkettava määräys tilojen käytöstä koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Toimijat voivat harkita yhdeksi keinoksi esimerkiksi vanhempien oleskelun rajoittamista lasten harrastustiloissa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut