Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mestari-Mansella erikoinen sarjaohjelma – Ensimmäiset kotipelit muun muassa Helsingissä, Vaasassa ja Loimaalla

Koska Kaupin uuden pesäpallo- ja hiihtostadionin katsomon on määrä valmistua heinäkuun alkuun mennessä, täytyy Manse PP:n joukkueiden pelata rakennusaikana alkukaudesta lukuisia vierasotteluita ja kotipelejäkin muilla paikkakunnilla.

Naisten Superpesisjoukkue aloittaa kauden 2022 kuudella ja miesten viime kauden Suomen mestarit viidellä vierasottelulla.

Seuraavat neljä ottelua kummatkin joukkueet pelaavat ”kotiotteluina” Loimaalla, Ikaalisissa, Vaasassa ja Helsingissä. Niillä paikkakunnilla on tarjolla todellista tamperelaispesäpallon juhlaa, sillä Manse PP:n naiset aloittavat pelipäivän ja miehet pelaavat oman ottelunsa heti perään.

– Etsimme pelipaikkakuntia sillä perusteella, että niistä löytyisi virkeää pesäpallotoimintaa, laji olisi hyvässä nosteessa, mutta miesten Superpesisjoukkuetta paikkakunnilla ei tällä hetkellä olisi. Muistissa on hyvin se, kun Sotkamon Jymy pelasi monena kesänä ottelun Tampereella ja Manse PP oli silloin Ykköspesiksessä, Manse PP:n Edustus ry:n puheenjohtaja Pirkka Savilahti valottaa prosessia.

Helsingissä, jossa Superpesistä on käyty esittelemässä jo monen vuoden ajan, Manse PP:n ottelut ovat Meilahden pesäpallokentällä.

– Siellä on pelattu Itä-Länsi-otteluita ja Kaisaniemen Tiikeritkin pelasi siellä aikoinaan otteluitaan. Sotkamo on käynyt pelaamassa Töölön jalkapallostadionilla, mutta me halumme aidolle pesäpallokentälle, Savilahti perustelee.

Sotkamo on käynyt pelaamassa Töölön jalkapallostadionilla, mutta me halumme aidolle pesäpallokentälle.

Manse PP:n ensimmäinen kotiottelu Kaupin uudella stadionilla on 2. heinäkuuta. Naiset ja miehet pelaavat siellä 2.-8.7. yhteensä peräti viisi ottelua ennen 9.7. ja 10.7. pelattavia Itä-Länsi-otteluita.

Kaupin uuden pesäpallo- ja hiihtostadionin 2500 hengen katsomon rakennus- ja sähkötekniset työt käynnistyvät tammikuussa, jolloin maanrakennus- ja perustustyöt valmistuvat.

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa, että korkeaksi nousseen kustannustason takia katsomon yhteyteen suunniteltujen oheistilojen rakentamisesta on luovuttu. Mahdollisesti myöhemmin toteutettavaan osaan tulee pukuhuoneita wc- ja pesutiloineen, toimistotiloja sekä varastoja.

– Tärkeintä on, että katsomo ja kenttä ovat valmiina Itä-Länsi-viikonloppuun mennessä, Pirkka Savilahti kertoo.