Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaiset lähtivät metsään – "Luontokohteet ovat olleet suosittuja korona-aikana"

Retkeily: Kaupunki on rakentanut kuluneen vuoden aikana kymmenen uutta nuotio- ja taukopaikkaa.

Tampereen kaupunki on toteuttanut päättyvän vuoden aikana kymmenen uutta tauko- ja nuotiopaikkaa. Ne löytyvät muun muassa Hervantajärveltä, Kauppi-Niihamasta sekä Velaattajärven rannalta.

– Luontokohteet ovat olleet suosittuja korona-aikaan. Näitä ollaan tosin valmisteltu jo ennen vuotta 2020. Luontovirkistyksen palveluohjelma valmistui jo vuonna 2019, joten kyseessä on pidempikin projekti, kertoo kaupungin metsätalouspäällikkö Anne Tuominen.

– Ohjelman jatkoksi tehtiin vuonna 2020 retkeilyn kehitysohjelma vuosille 2021–2025. Toimenpiteet ovat retkeilyn kehitysohjelman mukaisia. Sattui sopivasti nyt, kun palveluita on pandemian aikana aika paljon ihmiset lähteneet käyttämään.

Kohteisiin on haluttu käyttää vaivaa. Suurin työmaa on ollut Hervantajärven retkeilyalueella, jossa parannettiin polkuja laittamalla niille pitkospuut, uusittiin alueen reitit ja niiden opastus sekä toteutettiin kaksi taukopaikkaa. Taukopaikat sijaitsevat Makkarajärvellä ja Viitastenperällä.

– Esimerkiksi Kintulammilla olemme halunneet tehdä taukopaikoista omaleimaisia ja laavustakin sellainen, että se on omaperäinen ja sopii hyvin sinne maastoon.

Vielä kaupungilla ei ole lukemia siitä, paljonko kohteissa on ollut kävijöitä. Edeltävä vuosi oli joka tapauksessa hyvin suosittu.

– Kintulammilla meillä on ajoneuvolaskurit, mutta en ole saanut vielä käsiini tämän vuoden lukuja. Vuonna 2020 puhuttiin ainakin erittäin suositusta vuodesta, silloin oli vähintään 50 000 kävijää, Tuominen kuvailee.

Näsijärven rannalle valmistuneet neljä nuotiopaikkaa ovat siinä määrin tuoreita ettei niistä ole pystytty käyttäjätietoja saamaan.

Tuomisen mukaan luontokohteiden osalta kehitystyö jatkuu myös lähitulevaisuudessa.

– Jos ulkoilureittisuunnitelma vahvistetaan Ely-keskuksessa, sen painopiste tulee olemaan Kintulammi-Orivesi -reitin perustamisessa. Olemme varautuneet siihen, että rakennustöitä pystytään tekemään Tampereen kaupungin puolella, Tuominen sanoo.

– Muutaman vuoden päästä meillä on jo hyvin kattava ja hieno kokonaisuus tamperelaisille asukkaille tarjolla.

Myös painopistealueita on jo mietitty.

– Yksi niistä tulee olemaan jatkossa esimerkiksi Kauppi-Niihama. Tarkoitus on parantaa merkintöjä niin maastopyöräreittien kuin polkujuoksulenkkienkin osalta.