Vuosi 2021 | Tampere on nyt Euroopan hienoin sisämaakaupunki, sanoi Rane Korpi ensimmäisellä ratikkareissullaan

Uutisvuosi: Vuonna 2021 nähtiin pormestari Ikosen paluu erittäin täpärän vaalituloksen jälkeen, ratikan sisääntulo ja areenan avaus. Muun muassa.

Aikoinaan kiekkovalmentaja Rauno Korpi, 70, vastusti ratikkaa. Toukokuun lopussa Rane testasi Kaupunkilehti Tamperelaisen seurassa, miltä matka tuntuu Hakametsän pysäkiltä Pyynikintorille ja takaisin.

– Ajattelin, että tänne on nyt tulossa niin paljon hankkeita, että onko tällainen siihen päälle enää järkevää. Sittemmin olen muuttanut mieltäni täysin. Kaupunki kasvaa niin paljon, että ratikka on täällä välttämättömyys. Tällä on keskeinen merkitys siihen, että Tampereesta saadaan Euroopan hienoin sisämaakaupunki.

Moni muukin tamperelainen havaitsi vuoden 2021 aikana, että ratikka oli tullut jäädäkseen. Moni myös muutti mielipidettään kulkuneuvosta. Käyttäjämäärät ovat olleet hyvällä tasolla, ja tällä hetkellä palvelevien kahden linjan kaveriksi on lähitulevaisuudessa tulossa uusia.

Virallisesti Tampereen Ratikan liikennöinti alkoi 9. elokuuta. Jo sitä ennen se kulki liikenteessä niin, että myös matkustajat pääsivät sen kyytiin. Ensin liikkeelle lähti Pyynikintorin ja Hervannan väliä kulkeva ratikkalinja numero 3, sitten pääsi vauhtiin Sorinaukion ja Kaupin kampuksen väliä liikennöivä ratikkalinja numero 1.

Hieman tätä ennen valta oli vaihtunut kaupungissa. Se vaihtui keväällä kuolleen ehdokkaan äänillä. Peter Löfberg (rkp) menehtyi sunnuntaina 16. toukokuuta, ja sai kuukautta myöhemmin järjestetyissä kuntavaaleissa 160 ääntä. Nämä äänet takasivat kokoomukselle suurimman puolueen paikan 15 äänen marginaalilla.

Vaaliliitto takasi siis kokoomukselle äänten enemmistön kuntavaaleissa ja Anna-Kaisa Ikoselle (kok.) paluun pormestariksi. Kansanedustaja Ikonen palasi Arkadianmäeltä kotiinsa, ja julkkisylikomisario Jari Kinnunen (kok.) taas palasi eurooppalaisista turvallisuustehtävistä Suomeen ja kansanedustajaksi. Pääministeri Sanna Marin (sd.) oli henkilökohtaisissa äänimäärissä Tampereen suosituin kuntavaaliehdokas.

Ja sitten tuli areena. Tiivis areenarakentamisen vuosi huipentui lopulta joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Ilves ja Tappara pelasivat kaksi loppuunmyytyä paikallisottelua yli 13 000 hengen seuratessa tapahtumia. Ensimmäiset keikat nähtiin joulukuun kolmannella viikolla, kun Eppu Normaali ja Popeda esiintyivät areenalla peräkkäisinä iltoina.

Areenan nimikin ehti vuod en aikana vaihtua nimisponsoriyhtiö Uroksen ajautduttua taloudellisiin avikeuksiin.

Marraskuun 19. päivänä uusi nimi sitten julkistettiin: Nokia-areena. Nokia ja areenayhtiö olivat tehneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen.

– Nokian tarina sai alkunsa täällä Tampereella 156 vuotta sitten ja Suomella ja Tampereella on edelleen tärkeä rooli Nokian teknologiajohtajuuden varmistamisessa, kommentoi Nokian maajohtaja Tommi Uitto asiaa nimenmuutoksen tullessa julkisuuteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut